U leskovačkom Aptivu pljušte otkazi zbog odbijanja prekovremenog

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U leskovačkom Aptivu pljušte otkazi zbog odbijanja prekovremenog

  Više radnika fabrike Aptiv u Leskovcu, koji su imali rešenja na neodređeno vreme, javilo se agenciji Beta žaleći se na otkaze zato što nisu radili prekovremeno tokom subote, iako tvrde da su uredno prijavili razloge odsustvovanja.

  U rešenjima piše da radnici nisu opravdali svoje odsustvo i da je otkazima prethodilo upozorenje.

  Prema računicama radnika, samo u jednom danu 30 radnika je pisalo izjave, a samo sa linije broj jedan desetoro radnika je dobilo otkaze. Neki od njih imaju ugovore na određeno, drugi na neodređeno radno vreme.

  “U rešenju o otkazu piše da smo obavešteni u četvrtak da ćemo u subotu raditi prekovremeno, što nije tačno. Tačno je da je negde pri kraju radnog vremena u petak prošao lider i kazao da će se sutra raditi, da nije obaveza i da se prijavi ko želi da radi. Pošto je više nas reklo da ne može, on se vratio i pozvao nas da napišemo izjave. Ja sam napisala da ne mogu da radim zbog otoka na nozi”, rekla je Beti radnica koja je diplomirani master inženjer tehnologije na doktorskim studijama.

  Ona je dobila otkaz zato što nije radila 29. januara, a njena koleginica, koja je u stalnom radnom odnosu, takođe je dobila otkaz, iako je u izjavi napisala da ne može da radi jer se njenom sestriću u subotu slavi prvi rođendan.

  “U Aptivu se radi ropski, teško je, naporno, ali se zaradi tih 40.000. Ja sada ne znam šta ću i gde ću ako dobijem otkaz. Njima je svejedno, ne gledaju tvoje muke, već jedne otpuštaju druge primaju, treće šalju na 60 posto plaćenog odsustva”, priča jedna od radnica.

  Tokom prošlog leta menadžment Aptiva je odlučio o 12-očasovnom radnom vremenu, zbog čega su se radnici pobunili, pa su lideri na nivou te globalne kompanije boravili u Leskovcu kako bi smirili strasti.

  Tada je Luis Figueiredo, direktor operacija za region Evrope novinarima rekao da se prekovremeni rad uredno najavljuje i zaposleni obaveštavaju, kao i da nikoga ne prisiljavaju.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE