Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U Kragujevcu otvoren novi zatvor vredan 30 miliona evra

  Ministarka pravde Maja Popović je u Kragujevcu otvorila novi Kazneno-popravni zavod kapaciteta 500 osoba, čiji su izgradnja i opremanje koštali 30 miliona evra.

  U zatvorskom kompleksu nalazi se 11 objekata, ukupne površine 22.000 kvadrata sa 265 soba, uključujući sobe za osobe sa invaliditetom, bolničke sobe i samice u skladu sa savremenim evropskim standardima.

  Novi Zavod ima izdvojeni objekat za posete, a u centralnoj zgradi se nalazi medicinski blok sa nekoliko bolničkih soba za lakše slučajeve, sa ultrazvučnom i stomatološkom ordinacijom, sportski blok sa terenom za košarku i teretanom, kao i blok za edukacije sa radionicama za upošljavanje osuđenih lica.

  Kompleks poseduje 11 šetališta za zatvorenike, a obroci za njih će biti pripremani u modernoj kuhinji i pekari. Kazneno-popravni zavod u kragujevačkom naselju Petrovac, spada u red najsigurnijih zatvora u Srbiji.

  Ima najviši stepen obezbeđenja i opremljen je posebnim tehničkim sistemom zaštite. Kompleks je pokriven sa više stotina kamera za video nadzor i termovizijskim kamerama najnovije generacije, a ograđen je jednim redom žičane ograde i ogradnim zidom sa tri karaule.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE