U Francuskoj će MASKE biti obavezne

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U Francuskoj će MASKE biti obavezne

  Francuska će uvesti obavezno nošenje maski na svim zatvorenim javnim mestima kako bi zaustavila epidemiju koronavirusa, izjavio je francuski predsednik Emanuel Makron.

  “Želim da bude obavezno nošenje maski na svim zatvorenim javnim mestima”, rekao je u televizijskom intervjuu Makron i pomenuo 1. avgust kao datum za uvođenje ove mere.

  Makron je kazao da postoje “znaci” novog talasa u Francuskoj gde je više od 30.000 ljudi do sada umrlo od koronavirusa, dok zdravstvene vlasti upozoravaju na smanjenje predostrožnosti prilikom nošenja maski.

  Kad je reč o maskama, “nosimo ih u prevozu, to dobro funkcioniše, ali je pomalo neuređeno na zatvorenim javnim mestima… što znači da treba te stvari organizovati”, objasnio je Makron.

  “Moramo da sprečimo i da se pripremimo za novi talas epidemije”, upozorio je Makron u televizijskom intervjuu povodom francuskog državnog praznika Dana pada Bastilje.

  “Bićemo spremni. Imamo zalihe koje su obezbeđene, imamo organizaciju na terenu što bi nam omogućilo da se suočimo sa porastom, ako ga bude”, rekao je francuski predsednik.

  Upitan da li će Francuska dobiti eventualnu vakcinu kao prioritetna zemlja ako je otkrije francuska farmaceutska grupa Sanofi, Makron je pružio uveravanja da će Francuska biti među prvima, ali je odbio da zahteva apsolutni prioritet, ocenjujući “apsurdnim” eventualni “zdravstveni nacionalizam”.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE