Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U Evropskoj uniji 1,3 miliona sportskih radnika

  Tokom prošle godine, 1,3 miliona ljudi bilo je zaposleno u sportu u Evropskoj uniji, što je nekih 0,7 odsto u odnosu na ukupnu zaposlenost, podaci su Eurostata.

  Najviše zaposlenih u sportu u odnosu na broj ukupno zaposlenih u zemlji 2020. imala je Švedska (1,6 odsto), potom Finska (1,4 odsto) i po jedan odsto imale su Holandija i Španija.

  Na godišnjem nivou, od 2015. do prošle godine broj zaposlenih je rastao za nekih 1,6 odsto, a najveći rast beležile su Italija, Španija, Grčka i Nemačka.

  Iako je u većini zemalja poslednjih godina beležen rast, u 2020. je, pre svega, zbog pandemije, zabeležen pad od četiri odsto.

  Najmanje radnika u sportu u odnosu na ostale oblasti imale su Letonija, Bugarska, Poljska, Hrvatska sa 0,4 odsto, i Rumunija u kojoj je prošle godine od ukupnog broja zaposlenih svega 0,2 odsto radilo u sportu.

  Zvanična statistika EU pokazala je da je u sportu najviše mladih, te je trećina zaposlenih imala između 15 i 29 godina, dok su oni između 30 i 64 godine činili 64 odsto od ukupnog broja zaposlenih.

  Srbija beleži pad, jer je pre šest godina u našoj zemlji 0,6 odsto od ukupnog broja zaposlenih radilo u sportu, prošle godine taj procenat je pao na 0,4. U Severnoj Makedoniji je to 0,3 odsto, u Crnoj Gori 0,7, a u Turskoj svega 0,2 odsto.

  Izvor: Danas

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE