Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U BG se trenutno gradi 200.000 kvadrata: Bum prodaje poslovnog prostora

  Osim po rekordima kada je u pitanju broj prodatih stanova i količina novca uloženog u nekretnine, na tržištu Srbije je došlo i do buma prodaje poslovnog prostora.

  Srđan Teofilović iz CBS Internešnela je na Regionalnom Balkan properti forumu ocenio da su ove godine posebno impresivni rezultati ostvareni u sektoru kancelarijskog prostora, gde je tražnja povećana dva puta.

  On navodi da investitori i finansijeri nastavlju projekte na tom polju i da je u Beogradu oko 200.000 kvadratnih metara trenutno u fazi gradnje.

  Rekordnim rezultatima je, kazao je, doprinela inflacija i poskupljenje kvadrata, kao i povećani priliv stranaca, kojih je došlo oko 100.000, zbog rusko-ukrajinske krize, što je izazvalo dodatni pritisak na rast cena.

  Predstavnik kompanije CTP koja se bavi izgradnjom industrijskih objekata Petar Kolognat rekao je da postoji trend da se kompanije povlače sa Dalekog istoka i premeštaju bliže Zapadnoj Evropi što je šansa za region i Srbiju.

  Naveo je da CTP duplira svoj portfolio i da gradi za 2023. godinu dodatnih 250.000 kvadratnih metara.

  Po tome se može videti da verujemo da kriza neće drastično uticati na sektor nekretnina“, rekao je on i dodao da očekuje da će 2023. biti veoma dobra za taj deo nekretnina.

  NOVASTON: „REVOLUCIJA“ na tržištu poslovnog prostora

   

  Izvor: 021, Tanjug

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE