TV PREPORUKA: Vikend uz večne filmske heroje

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  TV PREPORUKA: Vikend uz večne filmske heroje

  SUBOTA

  NIKAD NE RECI NIKAD

  Od 17.17 na drugom programu RTS-a. Film iz 1983. u kojem Šon Koneri, posle 12 godina i filma “Dijamanti su večni”, ponovo glumi Džejmsa Bonda. (Never Say Never Again)

  Bond je posle povrede noge poslat na odmor koji prekida krađa projektila NATO-a. Reč je o tomahavcima velike razorne moći, a iza svega stoji SPEKTRA koja preti da će bombe lansirati na gusto naseljene oblasti. Njihov stari neprijatelj i jedini čovek koji ih može sprečiti u toj nameri jeste Džejms Bond. Bond ima i zadatak da neutrališe svoje stare neprijatelje-Maksimilijan Largo i Ernest Stavro Blofeld. Bond zavodi Largovu devojku Dominu, ali će se morati sukobiti sa ubilačkom seks-bombom-Fatima Blaš.

  Bond će uz pomoć svog šarma, Kju-ovog arsenala i starog prijatelja Feliksa Lajtera i Domine pobediti SPEKTRU i svetu ponovo vratiti stari mir.

  Naslov filma je igra reči, odnosno šala na račun Šona Konerija koji je nakon lma Dijamanti su večni izjavio da nikad više neće glumiti Bonda. Radnja filma veoma je slična sa radnjom filma Operacija Grom.

  Ovo je poslednji igrani film u kome Šon Koneri igra Bonda. Pored njega u filmu glime i Klaus Marija Brandauer, Maks fon Sidou, Kim Bejsinger, Barbara Karera… Režija: Irvin Keršner.

  ZLOČIN U LEDU

  Od 22.25 na prvom programu RTS-a. Ostvarenje reditelja Skota Vokera, bazirano na istinitoj priči o detektivu Džeku Halkombu iz Aljaske, koji je uspeo da zaustavi serijskog ubicu Roberta Hansena.(The Frozen Ground, 2013)

  Više od trinaest godina Hansen je pritajeno nalazio žrtve na ulicama Enkoridža. Kada se njihov broj uvećao, detektiv Halkomb kreće u ličnu poteru.

  Reč je o naizgled uglednom porodičnom čoveku koji je tokom 12 godina sistematično oteo više od 24 žene i onda ih puštao u prirodi i lovio.

  Glavne uloge tumače Nikolas Kejdž, Vanesa Hadžens i Džon Kjuzak. 

  BETMEN ZAUVEK

  Od 22.00 na TV O2. Betmen, vitez mračnog Gotama, vraća se da bi se suprotstavio još dvojici zlikovaca – Dvoličnom i Zagonetaču. Novi je dan za mračnog viteza Gotama. I nova noćna mora za grad. Dve zle sile: Dvolični odnosno Harvi Dent i Zagonetač udružuju snage da bi upravljali umovima građana i uništili svog najvećeg neprijatelja Betmena.

  Ovoga puta Betmen neće morati sam da se bori za svoj grad, jer mu u borbi pomaže hrabri mladi Robin. Međutim, Brus Vejn ima problema – progone ga uspomene na njegovo traumatično detinjstvo…

  Uloge: Val Kilmer, Tomi Li Džons, Džim Keri, Nikol Kidman, Kris O’Donel Reditelj: Džoel Šumaher

  NEDELJA

  PAD ITALIJE

  Od 19.48 na drugom programu RTS-a. Jugoslovenski film iz 1981. godine režirao je Lordan Zafranović. Ostvarenje je dobilo nagradu Zlatna arena.

  Pad Italije pokreće vojske, dovodi do panike, okršaja, surovosti, osveta. U ostrvskom mestu sve to ostavlja duboke tragove.  Komandant partizanskog odreda, tip asketskog revolucionara, posvećen borbi, doslednih odluka i stavova upada u zamku ljubavi sa devojkom čiji je otac veleposednik i izdajnik.

  Od tog trenutka on će da poistoveti ljubav i slobodu i kao borac i revolucionar biće sve slabiji. Njegov mlađi brat koji je stasao tokom revolucije, presudiće neodgovornom ponašanju starijeg brata.

  Ovu priču zasnovanu na istorijskim činjenicama prati mozaik drugih likova i sudbina.

  U glavnim ulogama: Danijel Olbricki, Dragan Maksimović, Dušan Janićijević, Ena Begović, Frano Lasić i drugi.

  GLADIJATOR

  Od 21.00 na TV  O2. General Maksimus Decimus Meridijus predvodi rimsku vojsku u pobedi nad germanskim varvarima 180. godine, okončava dugogodišnji rat i stiče poštovanje cara Marka Aurelija. Iako Aurelije ima sina, Komoda, privremeno vođstvo ipak želi da preda Maksimusu, sa željom da se moć vrati rimskom senatu. Aurelije saopštava Maksimusu svoju odluku i nudi mu da razmisli o tome pre nego što to kaže Komodu, koji nakon ovog saznanja ubija oca…

  Uloge: Rasel Krou, Koni Nilsen Režija: Ridli Skot

   

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: youtube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE