TV PREPORUKA: Vaš vodič kroz vikend filmsku ponudu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  TV PREPORUKA: Vaš vodič kroz vikend filmsku ponudu

  SUBOTA

  Od 19.15 na TV Prva. Zorica je devojka sa sela nad kojom visi strašna kletva: Otkako se njena prva ljubav udavila u reci, muškarci oko nje umiru na nesvakidašnji način.

  Razjareni seljaci zovu je „poljubac smrti”. Slučaj preuzima uobraženi beogradski policajac Mane, na privremenom radu u „ukletom“ selu. Iako ne veruje u ‚‚bapske priče“, uskoro će morati da se suoči sa naoružanim seljacima, ali i da otkrije da li je Zorica serijski ubica ili devojka željna ljubavi?

  Uloge: Branislav Trifunović, Ljuma Penov, Mirjana Karanović, Nikola Pejaković, Mihajlo Miša Janketić  Režija: Radoslav Pavković, Hristina Hadžiharalambus

   

   

  ČAROLIJA NA MESEČINI

  Od 20.05 na Radio – televiziji Vojvodine. Kineski mađioničar Vej Lin Su je najčuveniji mađioničar svog vremena, ali malo njih zna da je to samo lik za pozornicu Stenlija Kroforda, mrzovoljnog i arogantnog Engleza s previsokim mišljenjem o sebi i averzijom prema lažnim spiritualistima. Pošto ga je prijatelj, Hauvard Burkan, nagovorio, Stenli kreće na misiju na Azurnu obalu, na imanje porodice Katlidž koju sačinjavaju: majka Grejs, sin Brajs i ćerka Karolina. Predstavlja se kao poslovan čovek po imenu Stenli Taplinger, kako bi razotkrio mladu vidovnjakinju, Sofi Bejker, koja je tu odsela sa svojom majkom.

  Sofi je u vilu Katlidžovih došla na poziv Grejs, koja je ubeđena da Sofi može da joj pomogne da uspostavi kontakt s pokojnim mužem, i kad to učini, da skrene pažnju Brajsa, koji se do ušiju zaljubio u nju. Sledi niz događaja koji su magični u svakom smislu te reči.

  Uloge: Kolin Firt, Ema Stoun, Marša Gej Harden, Hejmiš Linklajter, Sajmon Makberni , Džeki Viver , Erika Lirsen, Ajlin Etkins. Režija i scenario Vudi Alen.

  PORTAL SMRTI

   

  LIČNE STVARI

  Od 16.05 na drugom programu RTS-a. Priča prati Maju Sabljić i njenih pet meseci studentskog života u Beogradu.

  Ona želi da postane glumica, a radnja filma smeštena je od njene mature u maju do sredine septembra, kada pokušava da se upiše na Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu.

  Ceo film je predstavljen u dokumentarnom stilu, uključujuči i stvarne osobe beogradske filmske scene kasnih sedamdesetih godina prošlog veka.

  Uloge: Maja Sabljić, Zoran Cvijanović, Sonja Savić… Režija: Aleksandar Mandić

   

  ZAZIDANI

  Od 17.50 na drugom programu RTS-a. Igrani film Vojislava Kokana Rakonjca iz 1969. godine. Ovo je njegov poslednji film koji je snimio pre smrti. Scenario za film je napisan prema motivima romana Branimira Šćepanovića “Osuđenici”.

  Zazidani su nastavak Rakonjčevog prethodnog filma “Pre istine”. U filmu “Pre istine” splet životnih okolnosti ponovo spaja Strahinju Petrovića i Mladena Stojanovića, između kojih se razvija prijateljstvo koje zbog preljube završava ubistvom.Tema filma su međuljudski odnosi.

  Zazidani koriste inserte iz ovog filma koji simbolišu sećanja Strahinje Petrovića na druženje i dane slobode koji su prikazani u prethodnom filmu. U pojedinim delovima filma glumac Branko Pleša simbolično pozajmljuje svoj glas Bati Stojkoviću.

  Uloge: Ljuba Tadić, Danilo Bata Stojković, Branko Pleša… Režija: Vojislav Kokan Rakonjac.

   

  MOJE NOĆI BOROVNICA

  Čuvena džez pevačica Nora Džouns debituje u filmu čuvenog hongkonškog režisera Kar Vaj Vonga, u priči o pronalaženju sebe u haotičnoj svakodnevici, sa elementima famoznog američkog sna.

  Elizabet je slomljeno srce posle potresnog raskida sa dečkom, pa odlučuje da napusti svoj dom u Njujorku, svoj posao, prijatelje i da sreću potraži putujući po Americi.

  https://www.youtube.com/watch?v=XRird5olBPQ

  Džud Lou, Nor Džouns, Čed R. Dejvis, Katja Blumberg, Džon Maloj, Dimitrius Batler , Frenki Fejson, Dejvid Stratern, Ejdrijan Lenoks, Rejćel Vajs, Bendžamin Kejns , Ket Pauer , Natali Portman.

  DIVLJE FANTAZIJE

  Od 23.00 na drugom programu RTS-a. Idilični početak vikenda (s)krene u sasvim drugačijem smeru, kad tajanstveni vlasnik noćnog kluba grupi prijatelja pokaže novu vrstu droge koja gasi inihibicije onih koji je koriste. (Urge, 2016). 

  Uloge: Pirs Brosnan, Ešli Grin, Deni Masterson, Džastin Četvin… Režija: Aron Kofman

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE