TV PREPORUKA: Subota uz Anđelinu Džoli, Morgana Frimena, Roberta De Nira...

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  TV PREPORUKA: Subota uz Anđelinu Džoli, Morgana Frimena, Roberta De Nira…

  NISMO MI ANĐELI

  Od 16.15 na Drugom programu RTS-a.  U ovoj komediji, koja predstavlja rimejk istoimenog klasika Majkla Kertiza iz 1955. godine sa Hamfrijem Bogartom u glavnoj ulozi. (We‘re No Angels, 1989)

  Nismo mi anđeli

  Namera im je da što pre pobegnu u Kanadu, što mogu da učine samo ako im pomogne Moli. Ali dva “sveštenika” nailaze na svakojake prepreke i neočekivane nevolje na svom novom poslu… Uloge: Robert de Niro, Šon Pen, Demi Mur… Režija: Nil Džordan

   

  FLEŠBEK

  Od 18.00 na drugom programu RTS-a. Godina je 1989. Mladi FBI agent dobio je u zadatak da prebaci ostarelog hipija u zatvor gde će dočekati suđenje. Reč je o Hjuiju Vokeru koji još živi u šezdesetim. Tada je stekao i svojih pet minuta slave pojavivši se na naslovnici časopisa… (Flashback, 1990)

  Putuju vozom, i naravno, Hjui pokušava da pobegne. Uspeva da prevari Džona kroz jedan od svojih jeftinih trikova i otima mu pištolj, lisice i pasoš.

  Sada Džon zbog zamene identite završava u zatvoru umesto Hjuia… Nakon što se istina sazna, Džon kreće u potragu za lukavim Hjuijem.

  Uloge: Denis Hoper, Kifer Saterlend, Karol Kejn, Ričard Masur… Režija: Franko Amuri

   

  VARLJIVO LETO 68′

  Od 17.00 na prvom programu RTS-a. U leto 1968. godine maturant Petar, stasava za ljubav, zaljubljujući se naizmenično i istovremeno u više žena, uglavnom onih zrelih i udatih: apotekarku, pekarku, bibliotekarku, u obe ćerke predsednika suda, svoju profesorku sociologije, zbog koje za maturski rad uzima temu iz marksizma.

  Potreba da konačno nađe “ženu svog života” dovodi Petra u niz delikatnih i komičnih situacija i izbezumljuje njegovog oca, opštinskog sudiju, uštogljenog čoveka, dogmatskih shavatanja, koji veruje da se omladina može vaspitavati samo “čvrstom rukom” i koji pati zbog svog buržoaskog porekla (otac mu je pre rata bio geometar i školovao se u Pragu).

  Kada konačno i nađe pravu istinsku, veliku ljubav, ona iz određenih, tada društveno aktuelnih zbivanja, biva prekinuta.

  Uloge: Danilo Bata Stojković, Slavko Štimac, Mija Aleksić, Mira Banjac, Ivana Mihić…

  Režija: Goran Paskaljević

   

  TRAŽEN

  Od 21.00 na TV 02. Ves ima 25 godina i oseća se kao najjadnije stvorenje na planeti. Šef ga ubija u pojam, devojke ga ignorišu, i svi su sigurni da od njega nikad neće biti ništa. Ali onda je upoznao devojku Foks. Nakon što mu ubijaju oca, Foks ga regrutuje u tajno bratstvo. Ves se sprema za osvetu i u bratstvu uči kako da oslobodi svoje moći. Uz genijalne učitelje Ves ubrzo dobija snagu o kakvoj je oduvek sanjao, ali shvata da pripadnici bratstva nisu onakvi kakvi se čine. Na kraju samo on može da kontroliše svoju sudbinu.

  Uloge: Anđelina Džoli, Džejms Mekavoj, Morgan Friman Režija: Timur, Bekmambetov

   

  LEPTIRICA

  Od 23.55 na prvom programu RTS-a. U Okviru ciklusa remasterizovanih domaćih filmova došao je red i na “Leptiricu”. Jugoslovenski horor film iz 1973. koji je režirao i napisao Đođre Kadijević prema pripovetci Milovana Glišića. Film je sniman u selu Zelinje kod Zvornika, u kojem se i dalje nalazi čuvena vodenica.

  Radnja se odvija u selu u kojem se mladić Strahinja silom prilika oženi za devojku Radojku, za koju se ispostavi da je vampir.

  Film Lepitirica stekao je kultni status jer je prvi srpski horor film, odnosno jedan od retkih primera filmova fantastike na području jugoslovenske kinematografije.

  Glavne uloge tumače Petar Božović, Mirjana Nikolić, Slobodan Perović, Vasja Stanković i Tanasije Uzunović. Režija: Đorđe Kadijević

   

  MISIJA

  Od 23.50 na Radio-televiziji Vojvodine. Film je smešten u XVIII vek, kad jezuitski misionari u Južnoj Americi uspostavljaju misije nezavisne od španske vlasti kako bi domoroce preveli na hrišćanstvo. U centru priče je španski jezuitski sveštenik, otac Gabrijel, koji dolazi u južnoameričku džunglu kako bi sagradio misiju i preobratio lokalne Indijance Gvarani na hrišćanstvo.

  Posle mu se pridružuje nekadašnji portugalski plaćenik, Rodrigo Mendoza, koji vidi jezuitsku misiju kao utočište i mesto iskupljenja zbog ubistva svog brata.

  Mendoza i Gabrijel pokušavaju da odbrane zajednicu od okrutnih portugalskih kolonizatora (koji, pak, pokušavaju da porobe Gvaranije), Gabrijel nenasilnim metodama, a Mendoza svojim vojničkim veštinama. Misija, koja je donedavno bila pod španskom zaštitom, predata je Portugalcima, dok je Vatikan (kojeg predstavlja papin poslanik Alta Mirano) naredio jezuitima da se povuku s teritorije iznad vodopada.

  Konačno, kombinovani španski i portugalski napad završava uništenjem misije, mnogi su domoroci pobijeni, kao i sveštenici. Mendoza, koji umire spasavajući indijansko dete na mostu, konačno pronalazi iskupljenje koje je tražio.

  Glavne uloge: Robert De Niro (Robert De Niro), Džeremi Ajrons Režija Rolan Žofe.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE