TV preporuka: Veče između filmskih klasika i naučnih dostignuća

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  TV preporuka: Veče između filmskih klasika i naučnih dostignuća

  ŠTA SU SVE TEHNOLOGIJE URADILE ZA NAS

  U 18.30 na drugom programu RTS-A. Emisija koja nas vodi kroz korisne izume i dostignuća novog doba. Naučna i tehnička dostignuća su doprinela da se danas naučnici usko specijalizuju za istraživanja u pojedinim oblastima, ali i da tokom svojih istraživanja, sagledavaju probleme i otkrića u nauci kroz brojne multidisciplinarne aspekte. Pored korišćenja različitih pristupa i metoda u istraživanjima, naučnici se sve više bave i posledicama, odnosno primenom naučnih dostignuća. Ta neprestana veza između fundamentalnih i primenjenih naučnih istraživanja danas je u veoma intenzivnom međusobnom dinamičkom procesu.

  Koliki je značaj uzajamnog razvoja fundamentalne i primenjene nauke moglo se videti i na međunarodnoj konferenciji o keramičkim materijalima koja je održana polovinom septembra ove godine u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti.

  O ovoj temi govore brojni sagovornici iz najrazličitijih oblasti.

  BEKSTVO IZ ALKATRAZA  

  Od 22.05 na drugom programu RTS-a. Zatvor iz koga niko nije pobegao i čovek koji je previše želeo slobodu. Legendarni film Dona Sigela Bekstvo iz Alkatraza iz 1979. godine snimljen na osnovu istinite priče o grupi zatvorenika koji su pokušali beg iz zloglasnog zatvora. (Escape From Alcatraz, 1979).

  Napeta akciona drama o snu mnogih zatvorenika koji su bili čuvani među zidovima nekada najstrašnijeg zatvora na svetu.

  Klint Istvud je Frenk Moris, bivši pljačkaš banaka koji je do nedavno bio uspešan begunac iz nekoliko američkih zatvora.

  Međutim, to bi trebalo da se promeni njegovim dolaskom u Alkatraz, najstroži i najbolje čuvani zatvor na svetu, za koji važi da nikada niko nije uspeo da iz njega pobegne. Frank i

  pak ne odustaje te okuplja grupu zatvorenika sa kojima pažljivo planira beg iz zatvora.

  Ova akciona drama isprepletena je dramatičnim pričama glavnih junaka, sukobima između zatvorenika i sadističkim ispadima zatvorskih čuvara. Film je i sniman na originalnoj lokaciji, u danas zatvorenom Alkatrazu, nekadašnjem leglu najgorih kriminalac.
  Uloge: Klint Istvud, Fred Vard, Roberts Blosom, Patrik Makguan… Režija: Don Sigel

  Izvor: BizLife

  Foto: youtube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE