TV PREPORUKA: 10 filmova uz koje će vam vikend biti topliji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  TV PREPORUKA: 10 filmova uz koje će vam vikend biti topliji

  SUBOTA

  NA PLANINI

  Od 16.20 na drugom programu RTS-a. Komedija-drama prati dva otuđena brata, Tofa i Kupera, koji kreću na putovanje ka udaljenoj porodičnoj kolibi u planinama kako bi iselili nezakonite stanovnike. (Mountain Men, 2014).

  Zbog svog ega i razmirica koji izbijaju u prvi plan, ostaju bez kola i kolibe i moraće da nauče da sarađuju kako bi uspeli da se vrate u civilizaciju. Uloge: Čejs Kraford, Tajler Labin, Ben Koton Režija: Kameron Labin.

   

  45 GODINA

  Od 20.00 na drugom programu RTS-a. Penzionisani bračni bar Džef i Kejt Merser provode dane u miru i spokoju na svom imanju u blizini seoceta Norfok. (45 years, 2015).

  Jednoga dana stiže pismo za Džefa u kome ga obaveštavaju da je u švajcarskim Alpima pronađeno savršeno očuvano telo njegove nekadašnje devojke Katje, sa kojom je pre gotovo pedeset godina ranije bio na planinarenju.Nakon takvih vesti između Džefa i Kejt počinje da izbija skrivena napetost. 

  Film reditelja Endrua Heja, “45 godina”, dobio je nagradu za najboljeg glumca i glumicu na Berlinskom filmskom festivalu 2015. godine. Uloge: Šarlot Rempling, Tom Kortni, Džeraldin Džejms, Doli Vels… Režija: Endru Hjeg.

  STVARANJE KRALJEVINE SHS

  Od 22.35 na prvom programu RTS-a. Dokumentarni film o stvaranju Kraljevine SHS daje prikaz događaja koji su doveli do formiranja nove države, Kraljevstva Srba Hrvata i Slovenaca, kako se ta država na samom početku zvala. O istorijskom procesu, činjenicama i događajima koji su predhodili formiranju kraljevine govore eminentni istoričari sa prostora Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

  Dokumentarn film Stvaranje Kraljevine je i svojevrsna komparativna analiza istoriografija zemalja u regionu koji su u proteklih 100 godina imali vrlo burnu zajedničku istoriju: od stvaranja zajedničkih država do međusobnih sukoba i reklo bi se tako u krug. Da li na objektivan način možemo da sagledamo činjenice iz prošlosti? Da li o istorijskim događajima možemo da govorimo bez osvrtanja na dnevno političke događaje? Da li uopšte o zajedničkoj prošlosti možemo da pričamo?
  U 120 minuta dokumentarnog filma prezenter Miodrag Krstović u razgovoru sa istoričarima pokušava da donese odgovore ne pitanja šta su te 1918. godine želeli Slovenci, zašta su se odlučili Hrvati i zašto su Srbi prihvatili Jugoslaviju a ne proširenu Srbiju? Gde su granice Kraljevine Srbije koje su joj nuđene od strane sila Antante 1915. ili pak od strane američkog predsednika Vudru Vilsona 1918 godine ? Da li u priči o stvaranju Jugoslavije mi govorimo o iskrenom jugoslovenstvu, kako su to brojne generacijama godinama učile, ili pričamo o koristi i interesu koji je tada sa različitih strana postojao.
  Dokumentarni film „Stvaranje Kraljevine SHS” sniman je u Beču, Ljubljani, Mariboru, Zagrebu, Splitu, Podgorici, Sarajevu, Banjaluci, Novom Sadu, Rumi, Nišu i Beogradu.
  Autor filma je Slađana Zarić koja je posle dokumentarnih filmova „Srbija u Velikom ratu”, „Srbi na Krfu”, „Milunka Savić heroina Velikog rata” i „Zaboravljeni admiral Ernest Trubridž” gledaocima donosi još jednu priču u vezi sa Prvim svetskim ratom. Dokumentarni film urađen je u produkciji Informativnog programa RTS-a.
  PLAN OSVETE 
   Od 00.15 na prvom programu RTS-aPlan osvete je akcioni triler s ljubavnom pričom u središtu. Smešten je u kriminalno podzemlje Njujorka. (Dead man down, 2013)

  Viktor je desna ruka šefa podzemlja, Alfonsa, koji se suočava sa situacijom da mu neko konstantno ubija članove bande i šalje podrugljive i preteće poruke. Darsi, Viktorov prijatelj, koji takođe radi za Alfonsa, postaje opsednut time da nađe ubicu kako bi postao Alfonsov miljenik i važan član kriminalne grupe.

  Usred svega toga Viktor upoznaje Beatris, misterioznu Francuskinju koja živi s majkom Valentinom u zgradi preko puta Viktorove.

  Kad Viktor počne da se zaljubljuje u nju, shvatiće da ona nije žena kakvom se čini, već žrtva zločina koja traži odmazdu, za šta joj treba Viktorova pomoć.

  Ali uskoro će shvatiti da je i Viktor čovek koji traži osvetu zbog ubistva svoje žene i ćerke nekoliko godina ranije.

  Kad ovo dvoje ranjenih ljudi opsednutih osvetom započnu vezu, njihova hemija i strast dovešće ih do toga da će sprovesti nasilan i katarzičan plan osvete. Uloge: Kolin Farel, Terens Hauard, Dominik Kuper, Numi Rapas, Izabel Iper…Režija: Nils Arden Oplev.

  STIV MEKVIN

  Od 23.15 na Radio-televiziyiji Vojvodine. Ovo je priča o trenutku kada je poznati glumac Stiv Mekvin pokušao da preusmeri i preuzme kontrolu nad svojom karijerom i da ukrsti svoje dve strasti – film i vožnju.

  Nakon filmova Metak i Afera Tomas Kraun, koji su doživeli fantastičan uspeh, Mekvin je pomislio da bi mogao da snimi film o automobilskom trkanju, u kome je bio takodje prilično uspešan. Pokazalo se da to nije bila najbolja ideja.

  Osnovao je svoju produkcijsku kuću, i u saradnji sa još jednom holivudskom produkcijom, rešio da snimi 24 sata trke La Mans leta 1970. godine. Skupila se dobra ekipa, velik budžet, sve je obećavalo uspeh, ali do njega nije došlo. Maltene sve koji su učestvovali su se međusobno posvađali, tokom  trke nekoliko učesnika je ozbiljno povređeno. Njegov lični život je takođe platio danak, raspao mu se brak; on je postao paranoičan (tu je udela imala i činjenica da se našao na listi za odstrel Čarlsa Mensona, zbog čega je takođe nabavio pištolj).

  Film je veoma lose prošao, a Mekvin nije čak otišao ni na premijeru. Takođe, više  se nikada nije trkao.

  U izradi ovog filma učestvovali su preživeli članovi ekipe koja je snimala sa Mekvinom, koje su autori intervjuisali, što su ukombinovali sa starim do sada neviđenim snimcima iz 1970. Režija: Gejbrijel Klark, Džon MekenaGlavne uloge: Stiv Mekvin (Steve McQueen)

  BETMEN POČETAK

  Sa osam godina, Brus Vejn upada u rupu na imanju svojih roditelja gde ga napadaju slepi miševi. Taj događaj izazvao je kod Brusa veliki strah i ostavio traumu. U tom periodu života doživljava i veliku tragediju kada pljačkaš pred njim ubije njegove roditelje. Kada odraste, Brus pokušava da ubije tog pljačkaša, ali ne uspeva. Zbog toga odlučuje da upozna svet kriminala, a nevolje u koje upada dovode ga u azijski zatvor. Odatle ga spašava Raš Al Gul, koji postaje njegov učitelj borilačkih veština. Kada učitelj od njega zatraži da svoju novu moć upotrebi za uništenje Gotama Brus ne pristaje. Uništava učiteljev planinski zamak, i vraća se u Gotam na porodično imanje. Tamo ga dočekuje verni porodični batler Alfred. Sada Brus borilačke veštine kombinuje sa tehnološkim čudima koje je stvorio Lusius Foks, naučnik u službi njegovog pokojnog oca, i u kostimu slepog miša kreće u obračun sa kriminalom koji preti da zavlada Gotamom…

  Posle neuspeha trećeg i četvrtog nastavka filmskog serijala Betmen, Varner Bros prekida sa produkcijom serijala. Osam godina kasnije, Varner odlučuje da snimi peti nastavak i poverava pisanje scenarija i režiju Kristoferu Nolanu. Studio prihvata njegove ideje da se ceo projekat potpuno odvoji od prethodna četiri filma i da se krene ispočetka, sa novom, psihološki razrađenijom verzijom priče o osvetniku u kostimu slepog miša. Uloge: Kristijan Bejl, Majkl Kejn, Morgan Friman Režija: Kristofer Nolan. 

  NEDELJA

  KAD BUDEM MRTAV I BEO

  Od 20.40 na drugom programu RTS-a. Kultna uloga Dragana Nikolića. Janko Bugarski, zvani Džimi Barka, mora da napusti zajedno sa svojom devojkom Lilicom privremeno zaposlenje kao sezonski radnik. Bez posla, kreće sa Lilicom u neizvesnost.

  Majka, siromašna pralja, ne može da mu pomogne, a u fabrikama i preduzećima nema mesta. Da bi došao do para, Džimi potkrada radnike na jednom gradilištu i bežeći od gonilaca, izgubi Lilicu. Tada započinje odiseja Džimija Barke.

  U jednoj varošici sreće mladu zubotehničarku Bojanu, i sa njom odlazi u Beograd na takmičenje mladih pevača. Umesto aplauza i afirmacije, dočekuju ga zvižduci i uvrede.

  Džimi beži sam i na jednom brodu ponovo sreće Lilicu, koja živi od džeparenja i simuliranja trudnoće.

  Uloge: Dragan Nikolić, Slobodan Aligrudić, Miodrag Andrić, Severin Bijelić, Neda Spasojević… Režija: Živojin Pavlović

  SVI PUTEVI VODE U RIM

  Od 20.00 na Radio-televiziji Vojvodine. Megi, samohrana majka iz Njujorka, kreće na putovanje sa svojom buntovnom ćerkom tinejdžerkom. Po dolasku u jedno toskansko selo, Megi naleće na svog bivšeg dečka, zgodnog Luka.

  Stvari se komplikuju kada njena ćerka ukrade Lukov automobil. Počinje potraga za njom, a između Megi i Luka se razvijaju ljubav i međusobno razumevanje.

  DEČAK

  Od 22.55 na drugom programu RTS-a. Greta, mlada devojka iz Amerike tražeći način da pobegne od problematične prošlosti, prihvata posao u malom engleskom gradu kao dadilja osmogodišnjem dečaku iz bogate porodice dok su oni na dugom odmoru. (The Boy, 2016)

   Odmah pri dolasku, Greta otkriva da je dete u stvari lutka u prirodnoj veličini dečaka koju je bogati par koristio kao odbrambeni mehanizam od prihvatanja smrti sina pre dve decenije. 

  Uloge: Loren Koen, Ruper Evans, Džejms Rasel… Režija: Vilijam Brent Bel

  MEMENTO

  Od 21.30 na TV 02. Leonard je čovek koji ima samo kratkotrajno pamćenje. Zahvaljujući složenom sistemu podsetnika rasutih po polaroid fotografijama, papirićima, pa čak i tetovažama na telu, zna da je primivši udarac u glavu u borbi sa silovateljem i ubicom voljene žene zauvek gurnut u sadašnjost. Iz prošlosti do njega neprestano dopiru kratki bljeskovi lica i događaja koje ne može da poveže. Sve što čini, a očigledno je da traži ubicu u želji da mu se osveti, dvosmisleno je i verovatno pogrešno. Ne postoji nijedna čvrsta tačka za koju bi se uhvatio, a odustajanje od obračuna s neuhvatljivim senkama prošlosti učinilo bi upitnim i njegovu budućnost. Da li se pretvorio u smrtonosno oružje kojim upravljaju drugi? Da li osveta, kojom pokušava da stavi tačku na ono što je izgubio, otvara novi krug zločina?

  Uloge: Gaj Pirs, Keri-En Mos, Džoi Pantoliano Režija: Kristofer Nolan

  Izvor: BIZLife

  Foto: youtube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE