TV (ne)preporuka: Nastavak "spektakla" na RTS-u

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  TV (ne)preporuka: Nastavak “spektakla” na RTS-u

  UPITNIK

  Večeras od 21.00 sat na prvom programu RTS-a, nastavak prošlonedeljnog “spektakla”  Prošlog utorka tema emisije “Upitnik” bila je verbalno političko nasilje, a gosti Olivere Jovićević bili su sve sami “stručnjaci” na tom polju poput Marije ObradovićVojislava Šešelja i Boška Obradovića. Ovoga puta u studiju javnog servisa raspravljaće se o političkom dijalogu u Srbiji. Na pitanje da li je moguć konsenzus oko najvažnijih državnih pitanja odgovor će pokušati da daju sagovornici koji su “sinonim” za kompromis.  Žarko Obradović, potpredsednik Socijalističke partije Srbije i narodni poslanik, Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije i narodni poslanik, Nenad Čanak, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i narodni poslanik i Đorđe Vukadinović, zamenik šefa poslaničke grupe Nova Srbija – Pokret za spas Srbije. Autorka i voditeljka emisije je Olivera Jovićević.

  SVET BUDUĆNOSTI: SUPER ČOVEK BUDUĆNOSTI

  Prva epizoda novog serijala emituje se na drugom programu RTS u 21.45. Zahvaljujući odvažnosti današnjih naučnika, izgleda da će život u budućnosti biti znatno drugačiji. Kako ćemo izgledati, gde ćemo živeti, šta ćemo učiti i raditi i kako ćemo stizati na posao… Kroz serijal “Svet budućnosti” predstavljena su dostignuća nauke čija primena još uvek deluje da je daleko od nas.

  Napredak bioinženjerstva, genetike, bioinformatike, odrediće naše fizičke i misaone kapacitete, kako komuniciramo, kako ćemo doživeti stotu i kako ćemo se lečiti ako se ikada razbolimo. U prvoj epizodi, “Superčovek budućnosti” je predstavljen kao čudo tehnologije. Vladaće veštinama kakve su se mogle videti samo u filmovima naučne fantastike. Naš mozak i telo imaće funkcije o kojima smo samo mogli da sanjamo. Čak i način na koji se obraćamo drugima biće iz korena izmenjen. Sami ćemo se lečiti, bićemo zdravi, pametniji, genetski nadmoćniji. I živećemo duže, mnogo duže.

  Revolucija u oblasti genetike, molekularne biologije i nanotehnologije, stvoriće svet superljudi koji poznaju svoju DNK sekvencu, koje im bolesti prete, kao i kako da ih izbegnu. Urednik serijala je Marija Stevanović.

  FATALNA NESREĆA

  Od 21.00 na TV O2. Domaćica iz Brentvuda i njen suprug, javni tužilac. Iranac, vlasnik trgovine. Dvoje policijskih detektiva koji su ujedno i ljubavnici. Afro-američki televizijski reditelj i njegova supruga. Meksički bravar. Dvojica kradljivaca automobila. Policajac bez iskustva. Sredovečni korejski supružnici… Svi oni su stanovnici Los Anđelesa. I u sledećih 36 sati, svi oni će se sudariti… Zaranjajući u neverovatnu mešavinu rasa u Los Anđelesu nakon najvećeg terorističkog napada u istoriji SAD-a, ova snažna urbana drama istražuje strah i licemerje iz više perspektiva likova koji ulaze i izlaze iz života jednih ili drugih. Na ratištu rasnih sukoba niko nije siguran. Isto tako, niko nije imun na proključali bes koji pokreće nasilje – i menja živote…

  Uloge: Sandra Bulok, Met Dilon, Tandi Njuton Režija: Pol Hadžis

  BOJA NOĆI

  Za one koji izdrže budni do 00.30 na TV O2. Njujorški psihijatar Bil Kapa ne bavi se svojim poslom od kada je nenamerno jednog pacijenta naveo na samoubistvo. Odlazi u Los Anđeles u posetu kolegi koji biva ubijen. Da bi otkrio ubicu, Kapa preuzima njegove pacijente. Međutim, on ne može ni da pretpostavi koliko je komplikovana misterija u koju se upleo. Sve postaje još zamršenije i tajanstvenije kada se upusti u strastvenu vezu sa zavodljivom Rouz…

  Uloge: Brus Vilis, Džejn Marč, Ruben Blejds Režija: Ričard Raš

  Izvor: BIZLife

  Foto: Logo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE