TV: Genije Pikaso premijerno na National Geographic kanalu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  TV: Genije Pikaso premijerno na National Geographic kanalu

  Pablo Pikaso bio je čovek koji se neprestano menjao, uvek se trudio da bude inovativan i da pomera granice umetničkog izraza, pa je u celom svetu bio priznat kao genije. Svestrani španski umetnik, veliki vajar, slikar i grafičar 20. veka, jedan od začetnika kubizma, već u svojim ranim godinama pokazao je izuzetan umetnički talenat. Njegov stil se konstantno menjao, kao i njegovi stavovi, isprva eksperimentišući sa različitim teorijama, tehnikama i idejama, dok fovistički rad starijeg umetnika, Anrija Matisa, nije motivisao Pikasa da istražuje radikalnije stilove, čime se započinje plodno rivalstvo dva umetnika.

  Svega nekoliko slikara bilo je tako plodno kao Pablo Pikaso. Procenjuje se da je stvorio oko 50.000 dela. Bio je, i ostao, jedan od najuticajnijih i najcenjenijih umetnika 20. veka, sa karijerom koja je trajala više od 80 godina, od 91 koliko je živeo. Njegova strastvena priroda i neobuzdana kreativnost bili su u neraskidivoj vezi s njegovim privatnim životom, punim burnih brakova, brojnih ljubavnih afera i neprestanim promenama političkih i ličnih naklonosti.

  Tokom deset epizoda, “Genije: Pikaso” će prikazivati posvećenost čuvenog umetnika svom talentu, njegov uticaj na modernu umetnost i turbulentan privatni život.

  Serija je snimana u Parizu, Malagi, Barseloni, Budimpešti i Malti, i u njoj se pojavljuje niz poznatih ličnosti čiji su se putevi ukrstili sa Pikasovim. Između ostalih, tu su Koko Šanel, Anri Matis, Žorž Brak i Žan Kokto.

  “Genije: Pikaso” imaće premijeru na National Geographic kanalu, u 172 države i na 43 jezika, u nedelju 22. aprila, u 21:55 časova.

  https://www.natgeotv.com/rs/emisije/natgeo/genije

  Budapest, Hungary – Antonio Banderas stars as Pablo Picasso in Season 2 of National Geographic’s Genius (National Geographic/Dusan Martincek)

   

  Pikasov rad je poznat po raznim periodima. Sve njegove kreativne faze podeljene su u plavi period (1901-1904), roze period (1904-1906), period afričkog uticaja (1907-1909), analitički kubizam (1909-1912) i sintetički kubizam (1912-1919), koji se naziva i kristalnim periodom. Njegovi kasniji radovi su često sinergija njegovih ranijih stilova.

  Čovek univerzalne reputacije i ogromnog bogatstva koje je stekao zbog svojih revolucionarnih umetničkih dostignuća, zbog svoje neobuzdane životne strasti postao je jedan od najpoznatijih ljudi u umetnosti 20. veka.

  Budapest, Hungary – Antonio Banderas (Pablo Picasso) with Poppy Delevingne (Marie Thérèse) in Season 2 of National Geographic’s Genius (National Geographic/Dusan Martincek)

  Izvor: BIZLife

  Foto: B

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE