Turski Teklas u Vranju zaposlio bivše radnike Geoksa

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Turski Teklas u Vranju zaposlio bivše radnike Geoksa

  Turska kompanija Teklas automotive otvorila je u Vranju fabriku autodelova u kojoj će u početku raditi oko 300, a kasnije 1.500 radnika.

  Ta kompanija u tri pogona autodelova u Vladičinom Hanu, otvorena pre šest godina, zapošljava oko 1.200 radnika, a u fabrici u Vranju je zaposlila bivše radnike italijanskog Geoksa koji je napustio Srbiju.

  Svečanosti povodom otvaranja fabrike u Vranju prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da su zarade u Teklasu od 50 odsto do duplo veće nego što su bile u Geoksu koji je zapošljavao 1.200 ljudi. Dodao je da će turska investicija u Vranju znači oko 1.000 više zaposlenih nego što ih je bilo u vreme rada italijanskog Geoksa.

  Generalni direktor Teklasa Nebi Anil zahvalio je na podršci Vladi Srbije i kazao je bi promet te kompanije u Srbiji trebalo da bude oko 100 miliona evra.

  “Kada završe sva planirana ulaganja u Vranju, cilj nam je da dostignemo oko 2.500 radnika u Srbiji i da nam promet bude oko 250 miliona evra”, naglasio je on.

  Anil je kazao da je Srbija zemlja pogodna za ulaganje, jer se “najbolje kotira po troškovima”.

  “Srbija nije low-cost zemlja, već best-cost zemlja koja daje najbolje uslove kada je reč o troškovima”, kazao je on navodeći da je pre ulaganja razmatran i kavlitet radne snage i pozicija Srbije, ali i pristup koji Vlada Srbije ima prema ulagačima.

  Novi pogon Teklasa u Vranju je otvoren na lokaciji nekadasanjeg italijanskog Geoksa koji je prošlog leta zatvorio fabriku obuće.

  Teklas svu proizvodnju izvozi na tržište Evrope i SAD, a poznati brendovi kao što su Mercedes, Poreše, BMW, Audi, Folksvagen, Reno, Tojote, Pežo, Tesla, na svojim hibridnim automobilima montirće Teklas proizvode napravljene u Srbiji.

  Do sada je investirao u 11 proizvodnih lokacija u Bugarskoj, Kini, Meksiku, Turskoj, SAD i Srbiji, a zaopšljava više od 6.000 radnika.

  Četiri fabrike i bolnica: Šta je Vučić “stigao” za samo pet dana

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE