Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Turista u Rimu kažnjen sa 450 evra zbog obroka na ivici fontane

  Američki turista je prilikom posete Rimu dobio kaznu od 450 evra jer je jeo i pio dok je sedeo na ivici Katekumeni fontane.

  Pedesetpetogodišnjak je oko jedan sat ujutro u subotu seo na ivicu fontane i krenuo da jede, nakon čega ga je zaustavila policija i kaznila zbog zakona o zaštiti spomenika koji su osmišljeni kako bi se održao pristojan izgled grada, piše CNN.

  Fontanu je između 1588. i 1589. izgradio arhitekta i kipar Đakomo dela Porta, a restaurirana je 1997. godine.

  Zaštićena je pravilima koja su prvi put uvedena 1970-ih kako bi se očuvale istorijske fontane, kipovi i drugi spomenici. Ažurirani zakoni s fokusom na održavanje „ekološkog uređenja“ grada su na snazi ​​od 2019.

  Pravila, osim zabrane jela, uključuju i zabranu konzumiranja alkoholnih pića na ulici, organizaciju ture obilaska barova s alkoholnim pićima i kupanje u gradskim fontanama.

  Lokalna policija je saopštila da je prošlog vikenda sprovela više od 300 kontrola. Policijski službenici mogu da izdaju novčane kazne, pa čak i zabrane ljudima pristup određenom području u periodu od 48 sati. Oni koji ponove prestup, mogu dobiti zabranu pristupa u trajanju do 60 dana.

  Kada su uvedena ova pravila, gradsko veće je reklo da se ona „bave mnogim aspektima gradskog života, s posebnom pažnjom na poštovanje umetničke i kulturne baštine glavnog grada“.

  Pravila su takođe u službi borbe s prekomernim turizmom jer Rim ima problem prevelikog broja posetilaca. Pre pandemije koronavirusa, u Rim je svake godine dolazilo 10 miliona turista.

  Izvor: CdM

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE