Tržište kriptovaluta za dan izgubilo 200 milijardi dolara

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tržište kriptovaluta za dan izgubilo 200 milijardi dolara

  U toku dana vrednost bitkoina pala je na ispod 26.000 dolara, a pratile su ga i ostale kriptovalute čime je za samo jedan trgovanja izgubljeno više od 200 milijardi dolara vrednosti.

  U jednom trenutku cena je prema specijalizovanom sajtu Coin Metrics pala na 25.401 dolara, na kom je poslednji put bila pre 16 meseci.

  Kasnije u toku dana prva i najpoznatija kriptovaluta vratila je deo vrednosti sa cenom od 29.413 dolara.

  Slično se kretala i cena etera, druge po veličini kriptovalute koja se nalazi na blokčejnu Etereum koja se u jednom trenutku našla na 1.700 dolara, da bi se do kraja dana vratila na nivo od 2.000 dolara za jedan eter.

  Čini se da se ceo tehnološki balon izduvava sa rastom inflacije, u SAD je u aprilu dostigla 8,3 odsto, kao i sa povećanjem kamatnih stopa od strane američkog FED.

  Tržišna vrednost bitkoina je iznosila 565,1 milijardi dolara, što je skoro dvostruko manje od rekordnih 1.124 milijardi z aprila prošle godine kada je cena bitkoina iznosila 60.204 dolara.

  Tada je ukupna tržišna kapitalizacija svih kriptovaluta preskočila tri biliona dolara, dok je danas ona na svega 1,26 biliona dolara.

  Padu kriptovaluta doprineo je kolaps tzv. stejblkoina (stablecoin) TeraUSD.

  Izvor: Danas

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE