Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Transcom donirao preko 160 stolova i ormarića osnovnoj školi u Zemunu

  Transcom, vodeća globalna kompanija u BPO sektoru, u sredu 29.6 je donirala set od 166 stolova i 178 ormarića i ovim doprinela unapređenju obrazovnog okruženja osnovne škole “Gavrilo Princip” u Zemunu.

  Đaci i profesori ove škole će na taj način novu školsku godinu započeti uz nov nameštaj koji će im pomoći u praćenju nastave, učenju, kao i u organizaciji ličnih stvari.

  Ceremonija donacije održana je ranije ove nedelje u prisustvu generalnog direktora Transcoma Srbija, Veljka Petrovića, kao i HR menadžerke, Renate Matotek – Ivušić i direktora škole, Miloša Tasića. Direktor škole, gospodin Tasić, svestan pozitivnog uticaja ove donacije na obrazovanje njihovih učenika, izjavio je:

  “Mnogostruki su benefiti ove donacije za našu školu. Ovaj broj stolova će biti dovoljan da promenimo strukturu čak pet kabineta u školi i samo funkcionisanje na časovima. Naša škola pruža obrazovanje izuzetno raznovrsnoj populaciji učenika i teži da obezbedi inkluzivno okruženje kroz različite projekte, kao i visokokvalitetno obrazovanje uz stvaranje pogodne atmosfere za učenje. Međutim, nedostatak resursa predstavljao je izazove u stvaranju optimalnog okruženja za naše učenike. Donacija stolova i ormarića od strane Transcoma direktno rešava jednu od njihovih ključnih potreba i značajno će poboljšati ukupno iskustvo učenja za mlade učenike ali i olakšati rad nastavnicima. Dodatno, ormarići će im pomoći da ostanu organizovani, podstičući osećaj odgovornosti, a najmlađi učenici će imati benefit da će deo udžbenika moći da ostavljaju u školi, što će im znatno olakšati rančeve. Deo ormarića će služiti i jednoj oglednoj praksi koju ćemo, uz dogovor i saglasnost roditelja, sprovesti među đacima 5. razreda od početka nove školske godine, a to je: Škola bez telefona. Donirani ormarići će tako i dodatno dobiti na značaju, “ izjavio je Miloš Tasić, direktor škole.

  Transcom (Promo)

  Kompanija Transcom teži da pravovremeno adresira teme koje su srž njihovih vrednosti, kao što su obrazovanje, podrška, inkluzija i diverzitet. Dodatni motiv je da se kroz ovu akciju pozovu i druge kompanije da se pridruže ulaganju u obrazovanje, koje je najvažniji put ka boljoj budućnosti, napretku i osnaživanju mladih umova.

  “U svojih 9 godina poslovanja u Srbiji, uvek smo se trudili da podržimo lokalnu zajednicu u segmentima za koje smo procenjivali da su ključni. Tako smo tokom pandemije Korone donirali značajna sredstva u zdravstvo. Sada kada je obrazovanje glavna tema oko koje svi treba da se ujedinimo, tu smo da pomognemo. Opremanje kabineta u školi sa najvišim diverzitetom među učenicima u Beogradu ide ruku pod ruku sa našom internom kulturom i načinom poslovanja u 27 zemalja širom planete. Nastavićemo sa praksom podrške lokalnoj zajednici kroz najrazličitije inicijative jer zelimo da rastemo i razvijamo se zajedno sa njom,” rekao je generalni direktor Transcoma Srbija, Veljko Petrović.

  Transcom (Promo)

  Dok globalna poslovna scena nastavlja da se menja, postaje sve važnije da kompanije prihvate odgovorne poslovne prakse. Izvan ostvarivanja profita, odgovornost kompanija je da doprinesu društvu i pomognu u rešavanju aktuelnih društvenih izazova. Donacija Transcoma služi kao sjajan primer kako kompanije mogu iskoristiti svoje resurse kako bi ostvarile dugotrajan i značajan uticaj. Zahvaljujući podršci Transcoma, Osnovna škola u Beogradu je sada bolje opremljena za negovanje i obrazovanje naredne generacije.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE