ToMontenegro: Direktoru plata 4.400 evra, uz bonus 50.000

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ToMontenegro: Direktoru plata 4.400 evra, uz bonus 50.000

  Izvršni direktor kompanije ToMontenegro Predrag Todorović prima platu od 4.400 evra i naknadu za zakup stana do 1.000 evra.

  To se navodi u odluci Odbora direktora ToMontenegro, koji je objavio Ugovor o radu sa izvršnim direktorom, nakon zahtjeva NVO Institut alternativa i žalbi zbog odbijanja pristupa informacijama.

  Izvršni direktor je već ostvario pravo na 50.000 evra bonusa, jer je kompanija počela sa komercijalnim letovima (jednokratni bonus) i prevezla 60.000 putnika do početka septembra (godišnji bonus).

  U slučaju raskida ugovora, Todoroviću bi pripale 24 prosečne neto zarade, odnosno više od 105.000 evra.

  Na sednici Odbora direktora TO Montenegro postignuta je saglasnost da se Ugovor o radu sa izvršnim direktorom kompanije objavi na web stranici društva Air Montenegro.

  “Nakon samo tri i po mjeseca od osnivanja, redovnim letom iz Podgorice za Beograd započet je komercijalni saobraćaj, čime je ispunjeno obećanje dato Vladi da će prvi avion poletjeti pre glavne turističke sezone”, navode iz ove kompanije za CdM.

  “Nakon samo šest meseci kompanija ima dva aviona u svom vlasništvu, prevezla je preko 70 hiljada putnika i ostvarila prihod od četiri miliona evra od prodaje karata”, navode iz ove kompanije.

  Vlada je za osnivanje kompanije Air Montenegro odvojila 30 miliona evra osnivačkog kapitala, te je, ističu u ovoj kompaniji, od krucijalne važnosti da je vode profesionalci koji imaju specifične kvalifikacije, znanja i kompetencije.

  Izvor: CdM

  Foto: Vlada Crne Gore

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE