Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tom Kruz vratio publiku u bioskope: „Top Gun: Maverick“ beleži rekordnu zaradu

  Tom Kruz je možda izveo jednu od najneverovatnijih vratolomija u svojoj karijeri – naterao je publiku da ide u bioskop zbog nečega što ne uključuje superheroje.

  Film „Top Gun: Maverick“ prvog vikenda prikazivanja prikupio je rekordnih 134 miliona dolara u 4.732 severnoamerička bioskopa.

  Očekuje se da će akcijska pustolovina Paramounta i Skydancea prikupiti 151 milion dolara do danas.

  Zahvaljujući blistavim recenzijama, ogromnim dozama nostalgije i vraćanju Kruza u kokpit da izvodi prave vazdušne vratolomije kao pilot Pete „Maverick“ Mitchell film obara sve rekorde gledanosti.

  Tom Kruz, Top Gan (YouTube)

  „Top Gun: Maverick“ se tako našao na prvom mestu s najvećom zaradom u Kruzovoj 40-godišnjoj karijeri i njegov je prvi film koji je u prvom vikendu premašio 100 miliona dolara.

  „Rat svetova“, koji je 2005. godine ostvario 64 miliona dolara, pre ovoga je bio najprodavaniji Kruzov prvi vikend.

  Publika ponovo u bioskopima

  Publika starija od 40 godina pokazala je veliko interesovanje, što je impresivno jer se ta demografska skupina najviše oklevala vratiti u bioskop. Pozitivna usmena predaja o filmu trebala bi pomoći u dopiranju do mlađe publike, koja nije bila ni rođena kada je „Top Gun“ prikazan pre 36 godina.

  David A. Gross, koji vodi filmsku konzultantsku kompaniju Franchise Entertainment Research, nazvao je trodnevnu zaradu od filma „izvanrednom“.

  „Izvorni materijal ostaje jak, izvedba je izvrsna, a Tom Kruz čini da sve radi besprekorno dobro“, kaže.

  Uprkos nebrojenim kašnjenjima (nastavak „Top Guna“ trebao je biti prikazan u leto 2020. dok korona nije pokvarila te planove), Kruz je bio nepokolebljiv da „Maverick“ neće slediti stope filmova koji su zbog toga loše prihvaćeni kod publike.

  Dvogodišnje čekanje se već isplatilo budući da je film ushićeno dočekan od strane gledalaca. Ima ocenu 97 odsto na Rotten Tomatoesu i „A+“ CinemaScore.

  Radnja filma prati glavnog junaka iz prvog dela, tada poručnika korvete, a sada kapetana bojnog broda Pita „Maverika” Mičela, kao instruktora letenja. Jedan od centralnih likova je i Bredli Bredšo, sin Maverikovog najboljeg prijatelja „Gusa”, koji je poginuo u nesreći, dok je leteo sa Maverikom.

  Izvor: Klix.ba

  Foto: YT Scrn

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE