Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Todorić prodao Kozmo

  Između firme Muler (Müller) trgovina Zagreb d.o.o. i Konzum d.d. , u vlasništvu Ivice Todorića, potpisan je Ugovor kojim će Muler preuzeti trgovinu koje je Konzum obavljao u specijalizovanim prodavnicama pod brendom KOZMO.

  Navedena saradnja omogućiće Muleru dalje jačanje svoje prisutnosti i pozicije na hrvatskom tržištu, dok će Konzumu osigurati daljnji fokus na osnovnu delatnost.

  Kozmo je osnovan 2005. godine, kao Todorićev odgovor na dolazak dm – drogerie markta, te je poslovao u sklopu Konzuma.

  Nakon toga Kozmo 2009. godine izdvaja se u zasebnu kompaniju te je prodat investicijskom fondu Nexus, da bi se 2015., nakon pet godina gubitaka, ponovno vratio pod kapu Konzuma. U poslednjoj godini pre ponovnog vraćanja u sistem Agrokora, Kozmo je napravio gubitak od gotovo 65 miliona kuna, dok su prihodi iznosili 272 miliona. Za poređenje, dm-drogerie markt ima prihode od 1,63 milijarde kuna i s dobiti od oko 95 miliona kuna, prema podacima za 2015. Zapošljavaju više od 1100 ljudi. Na drugom mestu nalazi se Muler, kupac Kozma, koji je prema podacima za 2015. imao prihode od 990 miliona kuna, i dobit od 43 miliona kuna. Zapošljavali su oko 830 ljudi, prenose hrvatski mediji.

  Izvor: Ag.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE