Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Saobraćaj

  Testira se zajednički sistem ENP u zemljama „Otvorenog Balkana“

  Ministar saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović rekao je da je sistem elektronske naplate putarine na auto-putevima zemalja članica Inicijative „Otvoreni Balkan“ u fazi testiranja.

  On je s ministrom saobraćaja i veza Severne Makedonije Blagojem Bočvarskim u okviru Samita „Otvorenog Balkana“ razgovarao o zajedničkim infrastrukturnim projektima i o elektronskoj naplati putarine na auto-putevima zemalja članica te inicijative.

  „Do kraja septembra krećemo sa upotrebom jednog TAG-a između Srbije, Severne Makedonije i Albanije. Bilo koji korisnik ETC naplate u bilo kojoj od tih zemalja moći će samo s jednim TAG-om da plaća putarinu, bez zaustavljanja ili kupovine bilo kakvog dodatnog uređaja ili kartice u zemljama u kojima nije njegovo vozilo registrovano“, objasnio je Momirović.

  Tomislav Momirović, rekonstrukcija Pančevca

  Beta

  U osnovi inicijative „Otvoreni Balkan“ su, kako je rekao, saradnja i povezivanje, zato mora da se nastavi izgradnja pruga i puteva koji će spajati ljude, mora da se radi na ukidanju administrativnih barijera između tri zemlje kako bi se olakšao protok ljudi, roba i usluga, a time će tržišta Srbije, Severne Makedonije i Albanije postati atraktivnija za strane investitore.

  Makedonski ministar Bočvarski je rekao da se fokus stavlja na realizaciju infrastrukturnih projekata, posebno u oblasti železničkog povezivanja, što će dalje omogućiti rast i ubrzani regionalni razvoj prijateljskih zemalja.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE