Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Test od 12 pitanja: Kako novi slovenački premijer bira saradnike

  Robert Golob, novi slovenački premijer, za odabir ljudi koji će preuzeti važne dužnosti koristi se svojim korporativnim iskustvom.

  Novi predsednik Vlade Slovenije za odabir saradnika koristi test koji predviđa analizu vrednosti, čime se podstiču pozitivne strane pojedinca i izbegavaju potencijalni konflikti u grupi, izjavila je za ljubljansko Delo predsednica parlamenta Urška Klokočar Zupančič iz Golobove stranke Pokret sloboda.

  I ona je, kao i ostalih četrdeset poslanika izabranih na listi najjače stranke u parlamentu, odgovarala na pitanja iz „Galupovog“ testa Q12, od kojih je prvo: „Znate li šta se od vas očekuje na radnom mestu?“

  „Galupovim“ testom se u preduzećima mere angažovanost zaposlenih i njihova motivacija za rad.

  Golob se „Galupovim“ testom koristio prilikom odabira svojih saradnika u vreme kad je pre ulaska u politiku vodio veliku elektroenergetsku kompaniju GEN I.

  On je tek drugi slovenački predsednik vlade koji svoja ranija poslovna iskustva i metode vođenja ljudskih resursa namerava da prenese u politiku, navodi Delo.

  List dodaje da je takve načine odabira saradnika i ekipa na vodećim funkcijama prvi u slovenačku politiku uveo pokojni premijer i predsednik Janez Drnovšek, koji je pre ulaska u visoku politiku bio direktor jedne poslovnice Ljubljanske banke i iskusan ekonomista.

  Izvor: Index

  Foto: Beta_AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE