Teslin rođendan postao PRAZNIK u Ontariju!

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Teslin rođendan postao PRAZNIK u Ontariju!

  Predstavnica kraljice Elizabete i zamenica kanadskog guvernera za provinciju Ontario Elizabet Doudsvel potpisala je Zakon o proglašenju 10. jula za Dan Nikole Tesle, čime je on stupio na snagu.

  Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, u zakonu kojim je Teslin rođendan postao praznik u Ontariju eksplicitno se navodi da je Tesla “srpsko-američki pronalazač i inženjer”.

  Podseća se da su Teslini patenti bili osnov za gradnju prve svetske hidroelektrane na reci Nijagari, te da su nakon samo 25 godina sva naseljena mesta u Južnom Ontariju imala pristup električnoj energiji.

  “Proglašenje Dana Nikole Tesle u Ontariju je veliki uspeh za srpsku dijasporu u Kanadi, koja je najbrojnija upravo u toj provinciji, jer se na ovaj način podiže ugled srpske zajednice na tom prostoru”, navelo je Ministarstvo.

  Zakon je izglasan na inicijativu člana provincijskog Parlamenta Ontarija iz redova Nove demokratske partije Toma Rakočevića.

  Generalni konzul Srbije u Torontu Vasilije Petković zahvalio je poslaniku u ontarijskom Parlamentu Tomu Rakočeviću na inicijativi, kao i provincijskom Parlamentu Ontarija na brzo sprovedenom postupku usvajanja predloga Zakona.

  Naučnici shvatili da bi 100 godina star Teslin izum mogao imati sasvim NOVU PRIMENU

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE