TESLA ne može za bitkoin, ali može za "ŠALJIVU" kriptovalutu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  TESLA ne može za bitkoin, ali može za “ŠALJIVU” kriptovalutu

  Neki proizvodi kompanije Tesla mogu da se kupe, odnosno plate digitalnom valutom dodžkoin, potvrdio je direktor kompanije Ilon  Mask na svom Tviter profilu.

  Proizvodi koji mogu da se plate pomoću ove, kako je mnogi zovu, šaljive kriptovalute su “Sajberkvad” za decu koji košta oko 12.000 dodžkoina što je oko 2.300 dolara, “Giga Texas” pojas za auto (835 dodžkoina/161 dolar) i “Sajber zviždaljka” (Cyberwhistle) koja košta 300 dodžkoina, tj oko 58 dolara.

  Dodžkoin je, inače, porastao za oko 16 odsto nakon najave ove vesti.

  Da će Tesla uvrstiti dodžkoin u valutu kojom će moći da se plate neki njihovi proizvodi, Mask je najavio još krajem prethodne godine. On je rekao tada će kompanija “videti kako ide” sa opcijom plaćanja ovom kriptovalutom.

  Mask je poznat po tome da mu je, u moru kriptovaluta, najomiljenija upravo ova, dodžkoin. Tako je nekoliko puta pominjao ovu kriptovalutu kao najbolju i na taj način joj podizao vrednost.

  Dodžkoin je digitalna valuta koja je nastala iz mimova na kojima je pas rase Shiba Inu. O njoj je više počelo da se govori krajem 2017. godine, kada se koristila za davanje takozvanog “internet bakšiša“. Dožkoin se prvi put pojavio 2013. godine, a izmislili su ga Džekson Palmer i Bili Markus, i od tada je okupio veliki broj ljubitelja, koji su valutu u početku najviše cenili zbog njene šaljiva prirode.

  Nešto ranije prethodne godine, Ilon Mask objavio je da je Tesla počela da prihvata i Bitkoin kao valutu za kupovinu, ali su ubrzo sa ovom praksom prestali, navodeći kao razlog zabrinutost zbog upotrebe fosilnih goriva za rudarenje bitkoina.

  “Kriptovaluta je dobra ideja na više nivoa i verujemo da ima obećavajuću budućnost, ali to ne može da ima veliku cenu po životnu sredinu”, rekao je Mask tada.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE