Tender u Novom Pazaru: Sa NAJBOLJOM ponudom dobili posao pa - ODUSTALI

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tender u Novom Pazaru: Sa NAJBOLJOM ponudom dobili posao pa – ODUSTALI

  Kompanija Ukras odustala je od ugovora za isporuku kamenog materijala, iako je dostavljanjem najpovoljnije ponude pobedila na tenderu Javnog preduzeća (JP) za uređivanje građevinskog zemljišta Novi Pazar, objavio je radio Sto plus.

  Ta firma je obavestila JP da iz “objektivnih razloga odustaje od potpisivanja ugovora”, iako je već bilo odlučeno da se njihova ponuda od 13,9 miliona dinara sa porezom prihvati i dodeli im se ugovor.

  Umesto njih, JP za uređivanje građevinskog zemljišta posao će dodeliti drugom ponuđaču, kompaniji Novi Pazar put, čija je ponuda za skoro 2,8 miliona dinara skuplja.

  Tender za nabavku kamenog materijala raspisan je još početkom godine, a JP za uređivanje građevinskog zemljišta u februaru je odlučilo da posao dodeli Ukrasu.

  Međutim, Novi Pazar put se žalio Komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, jer su u tom preduzeću smatrali da je prekršena tenderska procedura.

  Nakon razmatranja, Komisija je usvojila njihovu žalbu i naložila JP za uređivanje građevinskog zemljišta da im isplati 157.500 dinara na ime troškova sastavljanja žalbe.

  Ti proceduralni propusti, kako su rekli u tom javnom preduzeću, nisu uticali da se posao dodeli Ukrasu, ali je na kraju ta firma sama odustala od posla.

  Izvor: Beta

  Foto: YouTube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE