Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tanjug

  Tanjug obrisan iz APR, firma Tačno registrovala njegove servise

  Javno preduzeće Novinska agencija Tanjug, koja je odlukom Vlade na 10 godina ustupljena firmi Tačno, izbrisano je iz Agencije za privredne registre.

  Istovremeno kada je Tanjug izbrisan, beogradska firma Tačno registrovala je šest Tanjugovih servisa, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

  Prema podacima iz Registra privrednih društava APR, registracionu prijavu brisanja Agenciji za privredne registre podnela je Branka Đukić, dosadašnja direktorka Tanjuga.

  Brisanje JP Novinska agencija Tanjug iz APR donekle iznenađuje, budući da to niko nije najavio, piše Nova.rs.

  Prema zvaničnim informacijama, Tanjug je samo ustupljen na 10 godina kompaniji Tačno, koja je u vlasništvu firme Minakord Željka Joksimovića i Manje Grčić i RTV Pančeva, čiji je gotovo stopostotni vlasnik Radoica Milosavljević.

  Milosavljević je u procesu privatizacije pokupovao niz lokalnih medija u Srbiji, a prema pisanju CINS jedan je od 27 donatora koji su Srpskoj naprednoj stranci kupili prostorije na Novom Beogradu.

  Republička direkcija za imovinu u odgovorima UNS navela je da firma Tačno iz Beograda nije kupila Tanjug za 628.000 evra, već je stekla pravo da u određenom vremenskom periodu koristi imovinska prava te novinske agencije.

  „U konkretnom slučaju ne radi se o prodaji Tanjuga već o ustupanju iskorišćavanja drugih imovinskih prava, na određeni vremenski period, uz odgovarajuću naknadu, koja je iznad procenjene vrednosti utvrđene Izveštajem o proceni vrednosti svakog pojedinačnog imovinskog prava Javnog preduzeća Novinska agencija Tanjug“, odgovorili su UNS iz te direkcije.

  Izvor: Beta, NovaS

  Foto: Tanjug

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE