Prave rukavice i pandemija im je povećala dobit 25 puta

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prave rukavice i pandemija im je povećala dobit 25 puta

  Vodeći proizvođač medicinskih rukavica u svetu Top Glove ostvario je rekordnu dobit u drugom fiskalnom tromesečju, zahvaljujući snažnoj potražnji za zaštitnom opremom u pandemiji koronavirusa.

  U kvartalnom periodu zaključno sa februarom neto dobit veća je gotovo 25 puta nego u istom periodu u godini pre, poskočivši na 2,87 milijardi ringgita (695,93 miliona dolara), objavila je malezijska kompanija.

  Prihodi su joj više nego učetvorostručeni, na 5,37 milijardi ringgita.

  U Top Gloveu rezultate pripisuju snažnoj potražnji u vreme pandemije koronavirusa, poboljšanoj efikasnosti proizvodnje i višim prosečnim cenama.

  Napominju i da im je dobit u prvoj polovini tekuće finansijske godine koja završava u avgustu premašila ukupnu dobit u proteklih 20 godina.

  Procjenjuju da će globalna potražnja za rukavicama nakon pandemije verovatno rasti 15 posto godišnje.

  Sumnja u prisilni rad

  Kompanija je u međuvremenu angažovala savetodavnu firmu radi analize poslovne prakse i poštovanja ljudskih prava, nakon što je američka uprava prošle godine zabranila uvoz proizvoda njihove dve podružnice zbog sumnje na prisilni rad.

  “Mišljenje nezavisnog konsultanta od januara 2021. bilo je da unutar grupacije nema sistemskog prisilnog rada”, rekao je izvršni direktor Top Glovea Lim Cheong Guan.

  Izvor: SEEbiz

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE