Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tamara Skrozza dobitnica je nagrade „Osvajanje slobode“

  Novinarka nedeljnika „Vreme“ Tamara Skrozza dobitnica je nagrade „Osvajanje slobode“ koju dodeljuje Fond „Maja Maršićević Tasić“, saopštio je danas taj fond.

  Sada već tradicionalna nagrada dodeljuje se ženi koja se svojim delovanjem zalaže za afirmaciju principa ljudskih prava, pravne države, demokratije i tolerancije u društvu, a simbolično se uručuje 24. septembra, na dan izbora 2000. godine, nakon kojih je pao režim Slobodana Miloševića.

  Nagradu za 2017. godinu dodelio je žiri koji čine sve dosadašnje dobitnice nagrade Ljiljana Spasić, Danica Vučenić, Danica Popović, Brankica Stanković, Dubravka Stojanović, Aida Ćorović, Srbijanka Turajlić, Mirjana Karanović, Lila Radonjić, Hedvig Morvai-Horvath, Borka Pavićević, Ružica Đinđić, Biljana Srbljanović, Goranka Matić i Olja Bećković.

  Fond je osnovan 2001. godine u spomen na Maju Maršićević-Tasić koja je, kao novinar, objavila više od 300 članaka, a, kao članica Građanskog saveza Srbije, bila direktor kampanje „Srbija je naša zemlja“.

  Maja Maršićević Tasić je bila i poslanik u Skupštini Srbije posle petooktobarskih promena i šefica kabineta ministra spoljnih poslova Gorana Svilanovića. Poginula je u saobraćajnoj nesreći marta 2001. godine.

  Izvor: Beta

  Foto: YouTube screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE