Agencija za borbu protiv korupcije stavila tačku na slučaj "tetke iz Kanade"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Agencija za borbu protiv korupcije stavila tačku na slučaj “tetke iz Kanade”

  Direktorka Agencija za borbu protiv korupcije Majda Kršikapa izjavila je danas da je Agencija u slučaju stana ministra Aleksandra Vulina uradila sve što je u njenoj nadležnosti i da ona neće da komentariše odluku tužilaštva koje je obustavilo postupak.

  Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) objavila je da Vulin ne može da dokaže poreklo više od 200.000 evra kojima je kupio stan u širem centru Beograda. Prema KRIK-u, Vulin je Agenciji dao neuverljivo objašnjenje da je novac pozajmio od suprugine tetke iz Kanade.

  Agencija je nakon provere Vulinove imovine, u decembru 2015. godine, prijavila ministra Tužilaštvu za organizovani kriminal, pod sumnjom da je počinio neko krivično. Dve godine kasnije, Tužilaštvo je obustavilo postupak, navodeći da nije utvrdilo da je Vulin izvršio krivično delo iz njihove nadležnosti.

  Majda Kršikapa je rekla novinarima u Beogradu da je Agencija 2015. godine prosledila izveštaj o tom slučaju nadležnom tužilaštvu i da je to jedini mehanizam koji je Agencija imala na raspolaganju.

  Ona je rekla da ne zna da li je odluka tužilaštva o obustavljanju istrage dostavljena Agenciji i da će to proveriti.

  Na pitanje da li je Agencija spremna da ostane bez odgovora kako je 205.000 evra ušlo u zemlju, Majda Kršikapa ponovila je da Agencija nema drugih mehanizama osim onih koje je do sada preduzela.

  Izvor: Beta

  Foto: YouTube screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  • Dr Miggyy

   Šta ima da se meša Agencija koja (ne)podržava korupciju, a i sam Vulin tvrdi i ne krije, a svi mu veruju, da je stan kupio od para koje mu dala ženina tetka. Vulin još uvek unosi iz Kanade po 9000 evra i još dugo to će raditi, velika para je to, a on isključivo poštuje naše zakone, normalno do prve krivine. O tome je ispevana i balada. Pesma “BALADA O KANADSKOJ TETKI“ (http://www.espreso.rs/) je dala dosta detalja o ženinoj tetki Vulina, a postičiće pravu vrednost kada šef natera Vulina da je nauči na pamet i svako jutro je recituje u ministarstvu i da je urami i okači u svakoj sobi stana kojeg mu kupila tetka, a u ministarstvu pored slike njegovog vrhovnog komandanta. Čestitke autoru, koji mora da je blizak Vulinovoj tetki u Kanadi. Obično naši ministri najpre se obrate, kome, no tetki: Vulinu tetka kupila stan, svojevremeno ministru Đeliću tetka omogućila da stanuje u njenom stanu u Beogradu, a spavao je na patosu. Tako je zaradio za par godina 15 miliona evra. Tetka je tetka, nikada se ne odričite nje. Jedan minister je raspolagao sa koferčetom punim tuđim devizama i bio u blizini Banane. Od muke je propevao “Miljacku“.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE