Tako je govorio Miša Janketić

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tako je govorio Miša Janketić

  U Beogradu je danas preminuo jedan od najvećih srpskih i jugoslovenskih glumaca Mihailo Miša Janketić.

  U bogatoj karijeri odigrao je preko stotinu uloga u pozorištu, a ogroman trag ostavio je i na filmu, televiziji i radiju.

  Dao je pregršt intervjua, a mi vam ovom prilikom izdvajamo citate iz nekoliko njih o životu i njegovoj profesiji.

  “Taj nagoveštaj ljubavi, spoznaja da umeš da voliš, da nisi centar sveta, da nisi ti najvažniji i najvoljeniji od sebe samog, to je jedno veliko bogatstvo. To su meni moji unučići sad poklonili i ja uživam u tome.” (Story)

  “Is­po­sta­vi­lo se da je igra ili glu­ma u po­zo­ri­štu, jed­no od naj­i­de­al­ni­jih me­sta za moj ži­vot. Po­ne­kad mi se či­ni da sam se od re­al­nog ži­vo­ta, ve­ro­vat­no ne­ma­ju­ći sna­ge da se su­če­lim sa njim, pr­o­sto sa­krio iza za­ve­sa.” (Politika)

  “Nema čoveka na svetu koji je završio sve moguće poslove koje je planirao. To se neće desiti ni sa mnom.” (Večernje novosti)

  “Moram priznati da sam ja optimista bez pokrića. Optimizam baziram na svojim željama i mislim da bez želja i motiva nema ljudskog opstanka. Nadam se da će ova okrenutost sveta prema sebi pronaći jedan put koji je malo dalje od proste sebičnosti, a to se može postići samo nekom verom, nadom i motivom. U tom smislu sam optimista, a prema ovome što je realno stanje – optimista bez pokrića.” (Blic)

  “Celog života sam jurio život a on me, evo, stigao. Kad me pitaju koliko imam godina ja kažem nijednu. Svaku sam spiskao. I nije mi žao.” (Večernje novosti)

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/JDP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE