Šveđani zapošljavaju u Paraćinu 1.000 ljudi, postaju NAJVEĆI poslodavac

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šveđani zapošljavaju u Paraćinu 1.000 ljudi, postaju NAJVEĆI poslodavac

  Švedska kompanija Rimaster elektrosistem AB i Opština Paraćin potpisale su ugovor o zakupu proizvodno-poslovnog prostora u Industrijskoj zoni Paraćina, uz zapošljavanje 1.000 radnika u nekoliko faza.

  Rimaster proizvodi električne sisteme, kablovske setove za specijalna vozila i za teške građevinske mašine.

  Ugovor su potpisali Tomas Stalnert, direktor Rimastera koji u Paraćinu već zapošljava stotinak radnika i predsednik Opštine Saša Paunović.

  Planirano je da Rimaster polovinom maja pređe iz sadašnje, iznajmljene hale, u novi objekat površine 3.000 kvadratnih metara u Industrijskom parku u Industrijskoj zoni Zmič, čija je izgradnja nedavno počela.

  Opština Paraćin je investitor, a vrednost radova je oko dva miliona evra.

  “Planiramo da dugo radimo u Srbiji i zato je ovaj novi objekat veoma bitan za nas. Nadam se da ćemo nastaviti povećanje proizvodnje”, rekao je direktor Rimastera.

  Predsednik Opštine Paunović je rekao da očekuje da se deo investicije vrati kroz zakup, ali da je važnije što će veliki broj Paraćinaca raditi u toj kompaniji.

  “Ako se ostvare planovi Rimastera, a verujem da hoće, ova kompanija postaće najveći poslodavac u Paraćinu i jedan od većih na teritoriji Pomoravlja”, kazao je predsednik Opštine.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE