Šveđani dižu fabriku na jugu Srbije?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šveđani dižu fabriku na jugu Srbije?

  Kompanija Rimaster iz Švedske koja se bavi proizvodnjom kablova za tešku auto-industriju, uskoro bi trebalo bi da odluči da li će fabriku graditi u blizini Lebana na jugu Srbije.

  Prema rečima predsednika opštine Lebane Ivana Bogdanovića, odluka bi trebalo da “padne” u naredna dva meseca, a ako bude pozitivna, fabrika će se graditi u lebanskom selu Bošnjace, u kojoj bi posao dobilo 600 ljudi.

  U sredu je, priča Boganović, održan sastanak sa potencijalnim investitorima iz Švedske koji su zainteresovani za ulaganje u ovu Opštinu.

  Na sastanku su dogovoreni neki detalji koji bi bili realizovani u toku 2018. i 2019. godine, a pogon bi trebalo da bude sagrađen na 5.000 kvadratnih metara u selu Bošnjace, rekao je Bogdanović.

  Predsednik Regionalne privredne komore za Jablanički i Pčinjski okrug Goran Jović istakao je da u ovaj posao mora da se uključi i Ministarstvo privrede, ali da su ovi pregovori dobar znak i da se može očekivati još investitora.

  U novoj fabrici bi u početki posao dobilo 300 radnika, a narednih godina još 300. Lokalna samouprava je investitorima ponudila da u prvoj godini budu oslobođeni poreza i lokalnih taksi, kaže Jović.

  Nakon 20 godina u ovoj opštini na jugu Srbije počela je sa radom industrija, a prvi investitor je turska kompanija Ormo koja proizvodi vunice, čiji je pogon Lebanteks uz trubače krajem prošle godine otvorio predsednik Vučić.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: FI

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE