Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sve više ZARAŽENIH: Krizni štab priprema POOŠTRAVANJE mera

  Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da se Krizni štab za suzbijanje epidemije koronavirusa priprema za pooštravanje protivepidemijskih mera.

  Reagujući na vest da su u poslednja 24 sata potvrđena 752 slučaja zaraze korone virusa, Todorović je za Kurir kazao da je taj skok bio očekivan, navodeći da su sve mere „eliminisane“ iako su zvanično na snazi.

  „Svi su se opustili i krajnje je vreme da svi shvate da moraju da se poštuju mere koje nikad nisu ni ukinute maska, fizičko odstojanje i dezinfekcija. Sad je potrebna izuzetna pažnja i ozbiljnost i moramo se pripremiti za pooštravanje mera“, rekao je epidemiolog.

  On je naveo da pooštravanje mera podrazumeva skraćivanje radnog vremena ugostiteljskih objekata, kao što je slučaj u Crnoj Gori, Grčkoj, Makedoniji do 22 ili 24 sata.

  „A za okupljanja ćemo proceniti na koliko da smanjimo, možda sa 500 na 200 ljudi najviše“, rekao je Tiodorović.

  Potvrdio je da je Sabor trubača u Guči, koji treba da bude od 13. do 15. avgusta, dobio saglasnost Kriznog štaba za održavanje, ali pod uslovom sprovođenja svih mera.

  „A to znači i da mora postojati kontrola ulaska na Sabor, pa da mogu da uđu vakcinisani ili oni koji imaju negativan PCR ili antigenski test“, rekao je Tiodorović.

  Upitan da li će biti sabora u Guči ako pre početka sabora broj novoinficiranih bude 1.000, što Krizni štab procenjuje kao crvenu liniju posle koje ide zabrana velikih okuljanja, Tiodorović je naveo da će Krizni štab „videti kakva će situacija biti, pa potom odlučiti“.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE