Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sve cene ROMINGA U GRČKOJ od sutra – koliko ćemo plaćati telefoniranje?

  Roming između Srbije i Grčke od sutra ipak neće biti ukinut, ali će cene biti ipak niže.

  Iako je potpisivanjem psorazuma Srbije i Grčke najavljeno da će srpski državljani u Grčkoj telefoniranje plaćati po cenama kao u Srbiji, to se ipak neće dogoditi.

  Cene rominga, međutim, od 1. jula će definitivno biti jeftiniji za sve korisnike sva tri mobilna operatora u Srbiji.

  Telenor

  U Telenoru su za BIZLife portal rekli da su u pregovorima sa grčkim operatorima, postigli dogovor o značajnom sniženju cena rominga za korisnike od 50 odsto za odlazne pozive i 99 odsto za internet.

  Tako će od 1. jula cene odlaznih poziva iznositi 49,9 din/min, dolaznih poziva 11,9 din/min, SMS poruka 4,9 din i interneta 1 din/MB.

  “Te cene će automatski biti primenjene na sve Telenorove korisnike, bez ikakvih ograničenja. Naš najprodavaniji dodatak za internet u romingu „1GB 7 dana za 699 dinara“ će nastaviti da važi u Grčkoj, i korisnici mogu da ga aktiviraju kao i do sada”, podsećaju iz Telenora.

  Telekom Srbija

  Kako prenose mediji, i „Telekom Srbija“ je dostavio novi cenovnik za Grčku. Usluge su u proseku pet do šest puta niže nego do sada.

  Ko bude iz Grčke zvao srpski ili grčki mobilni broj – platiće 19,06 dinara po minutu. Do sada je to koštalo 102 dinara.

  Minut dolaznog poziva, od 1. jula, koštaće 3,58 dinara, a ta stavka je do sada  koštala 36 dinara. Slanje poruke će koštati četiri dinara, a bilo je 24 dinara. Jedan megabajt podatak koštaće jedan dinar.

  A1

  I mobilni operater „A1“ najavljuje povoljniji cenovnik – cene su snižene za oko 50 odsto u odnosu na dosadašnje i automatski će se obračunavati postpejd i pripejd korisnicima.

  Cena odlaznog  dolaznog poziva biće 49 dinara po minutu (umesto 99 koliko je bilo do sada), a SMS će koštati 14,9 dinara (umesto dosadašnjih 29).

  Problem sa nemogućnošću ukidanja rominga u Grčkoj je nastao zbog toga što Grčka kao članica EU podleže međunarodnim ugovorima koji ne dozvoljavaju regulaciju cena kao što je to urađeno na teritoriji Zapadnog Balkana.

  Regulatori obe države nisu u mogućnosti da regulišu cene i zato je bilo neophodno da mobilni operatori zaključe bilateralne sporazume o smanjenju veleprodajnih cena i spuste maloprodajne roming tarife.

  Inače, roming se od sutra ukida na teritoriji Zapadnog Balkana, o čemu možete čitati u posebnoj vesti.

  Od sutra BEZ ROMINGA u balkanskim zemljama, Grčka nije u paketu

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE