Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Automobil

  Svaka tri meseca isto: Kupcima automobila NEMA KO da potpiše papire

  Građani koji su nedavno kupili automobil dokumente u vezi sa svojim vozilom čekaju već dvadesetak dana, a razlog za to je istek mandata v.d. direktorke Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmine Milošević, koja zbog toga ne može da overi nijedan dokument.

  Najveći problem imaju građani koji hoće da registruju uvezena vozila ili da dobiju uverenje o ispitivanju vozila, piše Blic.

  Ista situacija ponavlja se na svaka tri meseca koliko traje v. d. mandat Jasmine Milošević. Iz Agencije za bezbednost saobraćaja kažu da već dve nedelje nemaju zakonskog zastupnika.

  Agencija za bezbednost saobraćaja počev od 13. novembra nema zakonskog zastupnika, koji je ujedno i jedino ovlašćeno lice za potpisivanje, između ostalog i tih potvrda. Vršiocu dužnosti direktora Agencije mandat je istekao 12. novembra, rekli su za beogradski list u ovoj agenciji.

  Oni dodaju da duga čekanja nisu do njih.

  U skladu sa Zakonom o javnim agencijama, Vlada Srbije donosi rešenje o imenovanju vršioca dužnosti direktora, što do sada nije učinila. Stoga, ni Agencija se ne može smatrati odgovornom zbog toga što korisnici usluga čekaju na izdavanje dokumenata, ističu u Agenciji.

  Napominju i da Agencija obrađuje sve predmete, te da će oni biti spremni za uručenje građanima čim se imenuje odgovorno lice.

  Kako su u Agenciji ranije navodili, direktorka po Zakonu o bezbednosti u saobraćaju nema pravo da prenosi ovlašćenja na zamenika ili predsednika Upravnog odbora.

  Izvor: Blic

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE