Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Posao, razgovor, govor tela

  Nova studija: Svađa sa nekim kod kuće može da vam bude od pomoći na poslu

  Nerešena svađa kod kuće može da vam ostavi čvor u stomaku, onaj koji ne nestaje nakon što prođete kroz vrata svoje kancelarije. Taj sukob može da utiče na vaš rad na načine na koje niste očekivali, prema novom istraživanju objavljenom u časopisu Journal of Applied Psichology. Iako može negativno da utiče na raspoloženje i energiju, može vam takođe pomoći.

  Istraživači su otkrili da su se radnici koji su imali „neuljudnu“ interakciju pre posla snašli nudeći pomoć svojim kolegama, kako lično tako i profesionalno. Posle svađe, zaposleni su bili neraspoloženi, ali su ipak bili podrška drugima.

  Izveštaj je imao nekoliko različitih studija. U jednoj od njih, istraživači su intervjuisali 111 parova, među kojima oba partnera zarađuju. Kod jednog se pratilo raspoloženje i koliko je pomogao drugima tokom radnog dana. Drugi partner je upitan da li su ga „podsticali na nepristojnost“ pre posla.

  Oni čiji su partneri tog jutra započeli svađu prijavili su da su neraspoloženi na poslu i da više pomažu drugima, piše CNBC.

  Ljudi, posao, kolege (Unsplash)

  Posao, svađa kod kuće (Unsplash)

  Pronalaženje „veze“ na poslu može da bude od pomoći

  Pomaganje saradnicima, koji imaju lične probleme, doprinosi boljem raspoloženju zaposlenih kada se vrate kući. Međutim, pomoć kolegama u poslu dovodi zaposlene u lošije raspoloženje.

  Ovo i nije toliko iznenađujuće, kaže Brendon Smit, trener za karijeru i osnivač The Workplace Therapist.

  „Ti ljudi kod kuće osećaju nedostatak kompetencije, samopouzdanja i povezanosti. Kada dođu na posao, to je ono što traže“, kazao je on.

  Davanje saveta saradnicima kako da reše lične stvari može da vam pomogne da se osećate priznato, što nije slučaj kod kuće.

  „Mogu da vam dajem savete ceo dan zašto je iskakanje iz aviona dobra ideja za vas. Ali nisam morao da iskočim iz aviona. Nisam morao da gledam preko ivice i idem na to. Ne moram ništa da radim”, zaključio je Smit.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pexels, Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE