Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Superklaster Odličan3, game Changer

  Superklaster Odličan3 na tehnološkoj konferenciji u Tivtu: Blokčejn menja pravila igre

  Superklaster Odličan3, formiran u u okviru projekta Srbija Inovira, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i ICT Hub-a deo je ovogodišnjeg Festivala Game Changer, jednog od najistaknutijih tech događaja, koji će se održati u Tivtu od 4. do 6. jula i okupiti više od 9000 posetilaca i 500 učesnika programa. Program festivala donosi miks edukativnih i umetničkih programa, a njegov prvi dan biće posvećen blokčejn tehnologiji.

  „Blokčejn tehnologija i web3 kao decentralizovani, transparentni i autonomni internet zasnovan upravo na blokčejnu, nesumnjivo predstavljaju tehnologije koje oblikuju i tek će oblikovati društvo u kojem živimo”, istakao je Nemanja Petrović ispred superklastera Odličan3, dodajući da festival Game Changer predstavlja priliku za umrežavanje i edukaciju koji će dovesti do razvoja podsticajnog okruženja za dalji razvoj inovativnih tehnologija.

  Zatvorena scena za kulturu Tivat, na kojoj će biti održane agendom predviđene aktivnosti, ujedno je i mesto na kom će Superklaster Odličan3, u okviru Masterclass segmenta, predstaviti svoje delovanje i strategije koje su uticale na njegovu globalnu prepoznatljivost.

  Da li ste spremni za najveći tehnološki događaj na Mediteranu? Stiže Game Changer

  Osim toga, Superklaster Odličan3 će se fokusirati na nekoliko tema značajnih za razvoj i primenu blokčejna. Uzimajući u obzir sveprisutnost sajber pretnji, na panel diskusiji o ključnim aspektima sajber bezbednosti biće predstavljeni najnoviji trendovi i izazovi u zaštiti digitalnih podataka i infrastrukture.

  Panel diskusija na temu potreba i izazova u kreiranju efikasnijih regulativa za blokčejn tehnologiju u finansijskom sektoru, svim zainteresovanima za ovu oblast daće uvid u načine za neophodna unapređenja pravnog okvira.

  Blokčejn tehnologija ima pregršt primena u različitim sektorima, uključujući i one tradicionalne. Zbog toga će posebna pažnja biti posvećena analizi praktičnih primera kako blokčejn tehnologija može unaprediti različite tradicionalne industrije, od finansija do energetike. Više informacija o programu na: https://gamechanger.hr/crna-gora-2024/

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: BIZLife

  Foto: promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE