Superbrzi internet na ulaznim vratima Nemačke

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Superbrzi internet na ulaznim vratima Nemačke

  Vrata za superbrzi internet u Nemačkoj su otvorena nakon što je otklonjena i poslednja prepreka za aukciju za 5G mrežu koja bi trebalo da se raspiše naredne nedelje.

  Upravni sud u Kelnu odbio je pre vikenda hitne zahteve Telefonike, Vodafonea i Dojče Telekoma, koji su zaustavili objavu aukcije. Kompanije za mobilnu telefoniju zahtevale su promenu okvirnih uslova širenja pre nego što započne aukcija za 5G mrežu Savezne mrežne agencije.

  Budući da je sud odbacio hitne zahteve bez osporavanja, aukcija sada može započeti kako je planirano sledećeg utorka.

  Predstavnik mrežne agencije izrazio je “zadovoljstvo odlukom suda i jasnom potvrdom njihovog stava”, dok su iz Telefonike izrazili žaljenje zbog odluke.

  Telekomi su osudili tzv. pravilo uslovnog pregovaranja, koje bi po njihovom mišljenju moglo dovesti do toga da će morati pustiti konkurente u svoju mrežu, te da će njihova ulaganja u nove mobilne mreže biti obezvređena.

  Osim toga, ljutili su se i na zahteve u pogledu snabdevanja: do kraja 2022. najmanje 98 posto domaćinstava u svakoj državi trebalo bi da ima brz internet. Takođe, moraju postojati brze veze na svim autoputevima.

  Kompanije su prethodno opisale takve zahteve ekspanzije kao nerazumne, delom zato što bi morale koristiti druge frekvencije koje su već nabavljene 2015. godine.

  Izvor: SEEbiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE