Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sudbina starog mosta: Od divnog mesta do starog gvožđa?

  Predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da će početkom juna početi radovi na izgradnji tunela od Bulevara despota Stefana do Ekonomskog fakulteta u Beogradu i na izgradnji novog Savskog mosta, kao i da će biti završeni za četiri godine.

  Upitan o sudbini Starog savskog mosta, Šapić je rekao da on „u tom gabaritu ne može da se prenese ni na jedno mesto“.

  Kako je Šapić rekao novinarima, tunel će biti dugačak dva kilometra, imaće dve tunelske cevi, kao i 2 trake po smeru, a radovi će koštati oko 235 miliona evra.

  On je rekao da će radovi na kopanju tunela i uklanjanju starog mosta početi istovremeno, da će promeniti saobraćajnu sliku grada i da bi trebalo da budu završeni za četiri godine.

  Upitan šta će biti sa starim mostom, kazao je da ga on neće prebaciti nigde i da u tom gabaritu ne može da se prenese ni na jedno mesto.

  Od kada je obelodanjeno da Stari savski most neće biti rekonstruisan, već da će na njegovom mestu biti izgrađen novi, predstavnici vlasti iznosili su više ideja o tome gde bi postojeća konstrukcija mogla da bude premeštena.

  „Jedno divno mesto“

  Jedno vreme se spekulisalo da bi njegovi zeleni čelični lukovi mogli da spoje Adu Ciganliju sa novobeogradskim Blokom 70, ali je prednost data izgradnji novog pešačko-biviklističkog mosta na tom mestu.

  Pre više od četiri godine Grad Beograd organizovao je anketu u kojoj je većina građana podržala ideju da se Stari savski most izmesti na suvo, u park Ušće gde bi bio neka vrsta umetničke instalacije.

  U avgustu prošle godine delovalo je da su mu nadležni konačno pronašli lokaciju gde će se skrasiti – predsednik Aleksandar Vučić rekao je da su mu našli „jedno divno mesto“ i da će ubuduće spajati obalu Zemuna sa Velikim ratnim ostrvom.

  Na kraju će, po svemu sudeći, Stari savski most posle više od osamdeset godina, otići u staro gvožđe.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife, Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE