SUD potvrdio Zdravku Mamiću 6,5 godina zatvora

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  SUD potvrdio Zdravku Mamiću 6,5 godina zatvora

  Vrhovni sud u Zagrebu potvrdio je nepravosnažnu zatvorsku kaznu Zdravku i Zoranu Mamiću, kao i bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću.

  Presuda je ukinuta samo u manjem delu. Ukinuta je tačka u kojoj se Zoranu Mamiću na teret stavljalo da je primoravao na zloupotrebu bivšeg poreznika Milana Pernara.

  Ukinut je i deo presude u kojem se nalagalo oduzimanje Mamiću dve nekretnine. Zdravko Mamić je sada i pravosudno osuđen na šest i po godina zatvora.

  Njegov brat Zoran Mamić, aktuelni trener Dinama, odlukom Vrhovnog suda osuđen je na četiri godine i osam meseci zatvora. Damiru Vrbanoviću ostala je kazna od tri godine zatvora.

  Gotovo tri godine od nepravosnažne presude sada je donesena i pravosudna, što znači da bi Zoran Mamić i Vrbanović u izvesno vreme trebalo da idu u zatvor.

  Sa Zdravkom Mamićem, koji je 2018. pobegao u BiH, situacija je značajno komplikovanija jer ta zemlja ne želi da ga izruči Hrvatskoj. Kao obrazloženje su naveli da krivično delo za koje je osuđen u Hrvatskoj nije određeno kao takvo u BiH.

  Zoran Mamić i Milan Pernar su proglašeni krivima za umanjivanje Mamićevih poreskih obaveza i primanje mita, a Zoran Mamić i za davanje mita.

  Zdravko i Zoran Mamić, te Vrbanović krivi su po trećoj tački optužnice, odnosno za podelu transfera Dejana Lovrena, a Zdravko Mamić i za podelu transfera Luke Modrića.

  Izvor: Agencije

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE