Stvarno kupuju kamile, ali tek sad kažu kakve

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Stvarno kupuju kamile, ali tek sad kažu kakve

  Iako i u samom planu Turističke organizacije Lebana za narednu godinu stoji “kupovina 2 kamile”, u ovoj Opštini kažu da neće nabavljati prave životinje, već da će biti izrađene figure koje će se nalaziti ispred vizitorskog centra “Teodora”.

  Zbog toga što su na lokalitetu Caričin grad pre nekoliko godina pronađene kamilje kosti, u Turističkoj organizaciji došli su na ideju da naprave figure ovih životinja kako bi priču o tome “oplemenili” i kako bi bila interesantnija deci i turistima.

  Opština će u toku naredne godine nabaviti dva velika suvenira, a koje bi, kako piše u saopštenju, trebalo da izrade radnici Turističke organizacije. Figure će biti napravljene od drveta ili stiropora i biće namenjene deci koja posećuju Caričin grad, navode u saopštenju.

  S obzirom na to da se još ne zna od kojih će materijala biti, niti koje će biti dimenzije, kažu u ovoj Opštini, ne zna se koliko će novca poreskih obveznika otići na ove figure.

  Inače, u medijima se pojavila informacija da će Opština nabaviti prave životinje, što je izazvalo negodovanje meštana i buru komentara na društvenim mrežama, naročito zato što budžet ove Opštine za narednu godinu iznosi oko 840.000 dinara.

  Jedan od “izopštenih” odbornika Velibor Pešić smatra da su “glavešine” zaista htele da kupe prave kamile, ali da se sada “vade” na figure.

  Mislim da su zaista hteli da kupe prave kamile, ali da su pod pritiskom javnosti odustali, pa se sada vade na figure. Uostalom, tačka dnevnog reda nije ni obrazlagana, jer ovde svako može da radi šta hoće, kaže Pešić.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE