Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prava HEROINA: Studentkinja i volonter na Torlaku, jedan od pobednika konkursa „Oni su heroji“

  Gotovo od samog početka, 2020. godina nas suočava sa svakodnevnim iznenađenjima na globalnom nivou. Nažalost, negativnim. Ipak, neupitna je činjenica da su ovakve okolnosti izdvojile najhrabrije među nama, one koji, i pored svih opasnosti pokazuju hrabrost i snagu, pomažući drugima.

  Ovakvih heroja ima u svakom društvenom segmentu života, a u želji da se istaknu najbolji među njima, Delegacija Evropske unije je u partnerstvu sa Er Srbijom sprovela konkurs pod nazivom „Oni su heroji“.

  Zahvaljujući partneru Delegacije EU na ovom projektu, Er Srbiji, 15 heroja sa najvećim brojem glasova dobiće po dve avio karte za putovanje u bilo koju zemlju EU.

  Volonteri – rad od koga svi imaju korist

  Posebnu zahvalnost zbog svog angažovanja za vreme vanrednog stanja zaslužili su ljudi koji su svoje vreme posvetili volontiranju, a o rizicima nisu razmišljali.

  Na volontiranje su se za vreme vanrednog stanja i karantina prijavljivali mnogi. Pomagalo se ljudima u dostavljanju hrane, lekova, odlaske kod lekara itd.

  Međutim, bilo je i onih koji su odlučili da rizikuju više, volontirajući u kovid ambulantama, ali i u Institutu za virusologiju i vakcine Torlak.

  Torlak je za vreme vanrednog stanja, ali i sada, zadužen za testiranje biološkog materijala za koji se sumnja da je zaražen virusom Covid-19. Po proglašenju vanrednog stanja, Institut je sve svoje raspoložive kadrovske i materijalne kapacitete usmerio na borbu protiv ovog virusa.

  Sara Tošović, studentkinja Farmaceutskog fakulteta, na početku vanrednog stanja odlučila je da želi da volontira u ovoj instituciji i pomogne kolegama u borbi protiv koronavirusa.

  „Od samog poziva da volontiram, nisam uopšte razmišljala i odmah sam se prijavila. Nisam imala strah od cele situacije, bila sam sigurna u sebe i zaštitu, i htela sam doprinesem kao student“, rekla je Sara.

  Njena hrabrost i odlučnost, kao i više od 31.000 glasova podrške, ovu mladu studentkinju doveli su do toga da se pridružila redovima heroja i postala jedna od 15 pobednika konkursa „Oni su heroji“.

  „Za mene je ovo iskustvo neprocenjivo i kada sam bila zabrinuta za porodicu oni su me podržali. Hvala svima koji poštuju mere i koji ostaju kod kuće“, rekla je.

  Osim što je svoje vreme i bezbednost ugrozila da bi pomogla drugima, Sari je ovo iskustvo bilo značajno i u profesionalnom smislu.

  „Stekla sam nova  iskustva, upoznala sam instituciju, kako funkcioniše u toku pandemije i vanrednog stanja“.

  Kada je u pitanju nagrada, još uvek nije sigurna za koju će je destinaciju iskoristiti, ali kako navodi, dvoumi se između Švedske i Nemačke.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Oni su heroji

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE