Strit art umetnost u ulici Džona Kenedija

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Strit art umetnost u ulici Džona Kenedija

  Zid na NIS-ovoj benzinskoj stanici „DŽona Kenedija“ koji gleda prema stambenim zgradama, ovih dana oslikao je jedan od naših poznatih uličnih umetnika Andrej Josifovski PIJANISTA, čime je ovaj prostor oplemenjen i učinjen živopisnijim.

  Autor murala koji je kao jedan od pobednika Youth Heroes 2018 angažovan na izradi ovog umetničkog dela, ističe da je uz oplemenjivanje prostora u blizini stambenih zgrada, cilj bila i promocija koncepta ulične umetnosti.

  –Na površini od 150 kvadratnih metara sada dominira zelena boja, ptice i biljke. Slika je svojevrstan omaž jednoj od najpoznatijih violinistkinja na svetu i na njoj se prepliću ritam muzike i flora i fauna. Moja prva saradnja sa NIS-om na planu umetničkog rada, sudeći po pozitivnim reakcijama stanara okolnih zgrada je uspešna i zahvaljujem im se ukazanom poverenju, istakao je Josifovski.

  Ovo je drugi po redu mural koji je NIS poklonio gradu Beogradu. Prvi krasi zid u Pop Lukinoj ulici.

  Na ovaj način NIS radi na unapređenju saradnje sa lokalnom zajednicom, podsticanju razvoja savremenog stvaralaštva u vizuelnim umetnostima, kao i promociji koncepta ulične umetnosti i umetnosti u javnim prostorima, saopšteno je iz kompanije.

  Izvor: BIZLife

  Foto: NIS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE