Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ŠTRAJK U GOŠI: Prepodne rešenje, popodne razočarenje

  Rukovodstvo Goše obavestilo radnike u štrajku da ne važi dogovor sa predstavnicima Ministarstva privrede da im vladina Agencija za osiguranje i finansiranje izvoza (AOFI) kreditira posao sa Iranom, zbog čega su prethodno doneli odluku da prekinu štrajk.

  „Kao iz vedra neba direktor Milutin Šćepanović saopštio nam je da Vlada Srbije ne podržava usmeni dogovor sa državnim sekretarom Ministarstva privrede Milunom Trivuncem i direktorom AOFI“, rekao je predsednik Štrajkačkog odbora Goše Milan Vujičić za Radio slobodna Evropa.

  Oni su nam dali ponudu kako i šta da se odradi, međutim ministar privrede Goran Knežević i Vlada Srbije javili su nam da oni ne stoje iza toga, da moramo da počnemo da radimo, pa kada zaradimo da primimo platu, dodao je on.

  Radnici ove fabrike šinskih vozila iz Smederevske Palanke, koji su više od pet meseci u štrajku, odlučili da počnu da rade čim im Agencija uplati po 30.000 dinara.

  Prema usmenom dogovoru, AOFI je trebalo da im da kredit od 20 miliona dinara za izvoz vrata za vagone u Iranu, za posao koji je započet pre godinu dana, a uplata bi bila namenjena za nabavku materijala i radničke plate.

  Milan Vujičić kaže da su radnici duboko razočarani zbog ovog obrta koji se dogodio u samo nekoliko sati, uz pitanje kako je moguće da predstavnici ministarstva privrede i vladine agencije Goši ponude rešenje sa kojim se sada ne slaže Vlada Srbije.

  „Stvarno ne znam kako je to moglo da propadne. Vlada Srbije nam je rekla da idemo da se dogovaramo sa Agencijom. Eto, mi se dogovorismo, ali sada vlada ne da. Verovatno su išli na to da mi ne prihvatimo njihovu ponudu. I sada kada smo prihvatili oni kažu da neće da pomognu“, kaže Vujičić.

  Ministarstvo demantuje

  Milan Vujičić kaže da je sada nemoguće predvideti sudbinu fabrike. „Država nam je okrenula leđa. Sutra ćemo da vidimo šta i kako. Ako ostane ovako, eto nas ponovo pred zgradom Vlade Srbije. Pa onda slobodno ministar Knežević neka kaže da je to politika. I ovo što oni rade sa nama je politika“, naveo je Vujičić.

  U Ministarstvu privrede za N1 kažu da ostaju pri dogovoru, dok direktor fabrike Milutin Šćepanović objašnjava da su radnici pogrešno razumeli sporazum – kaže da će novac biti uplaćen, ali onda kada Železnicama Srbije budu isporučena dva napravljena vagona.

  Izvor: Danas, FoNet, N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE