Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Strabag gradi PRVU DEONICU „Autoputa mira“, radovi SKUPLJI od prve procene

  Iako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da će izgradnja auto-puta Niš – Merdare početi u avgustu, tek sada je izabran izvođač radova za prvu fazu od Merošine do Beloljina – beogradska i austrijska kompanija Strabag, piše u obaveštenju Koridora Srbije.

  Radovi će koštati oko 22,5 miliona evra, što je za 2 miliona evra viša cena od početne procenjene vrednosti radova.

  Gradnja „Auto-puta mira“, koji posle Merdara nastavlja ka Prištini, a onda ka Albaniji – Tirani i dolazi do Drača, najavljena je još 2015. godine.

  Nedavno je i predsednik Srbije najavio početak radova za avgust, ali su tek pre tri dana posao za prvu deonicu od Niša do Beloljina dobile firme Strabag AG iz Austrije i beogradska Strabag.

  Izgradnja drugog kolovoza i rekonstrukcija postojećeg približne dužine 5,1 km između petlje Merošina i petlje Merošina 1, uključujući i izgradnju mostova, petlje Merošina 1, nadputnjaka, propusta, lokalnih puteva i druge pripadajuće radove, piše u obaveštenju.

  Iako je za tu deonicu planirano oko 20 miliona evra, što je i procenjena vrednost radova, u Obaveštenju za dobrovoljnu prethodnu transparentnost Koridora Srbije piše da je ukupna vrednost nabavke bez PDV oko 22,5 miliona evra, odnosno 2.655.565.908 dinara.

  Podsetimo, auto-put, kada bude sagrađen, trebalo bi da poveže Niš i Drač, a ukupna dužina puta Niš – Merdare je 77 kilometara. Sa kosovske strane od Merdara do Prištine bi trebalo da se izgradi još 22 kilometra, čime bi se povezala čitava deonica do Drača.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE