„StopCOVID" aplikacija za praćenje u Francuskoj, Epl odbio

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „StopCOVID” aplikacija za praćenje u Francuskoj, Epl odbio

  Francuska će aktivirati aplikaciju za praćenje kontakata zaraženih u borbi protiv koronavirusa. Aplikacija je nazvana „Stop COVID” i aktiviraće se do 2. juna, a kompanija Epl neće učestvovati u ovom projektu.

  „Nadamo se da ćemo do 2. juna imati nešto. Epl je mogao da nam pomogne da aplikacija bolje radi na Ajfonu, ali nisu želeli da to učine”, rekao je ministar digitalizacije Cedric O i izrazio žaljenje što, u trenutku kada su svi uključeni u borbu protiv pandemije, jedna tako velika kompanija koja dobro ekonomski stoji neće da pomogne francuskoj vladi u krizi.

  Prema njegovim rečima, razlozi koji stoje iza ovakve odluke Epla nisu mu poznati.

  Aplikacija „StopCOVID” će koristiti Blutut za otkrivanje lanca prenosa koronavirusa i pomoći u ograničavanju širenja zaraze.

  Nakon što su mnogi parlamentarni zastupnici izrazili zabrinutost zbog mogućeg kršenja prava na privatnost, funkcioneri su još u aprilu najavili brojne mere zaštite privatnosti, uključujući i saradnju s projektom Pan-European Privacy-Preserving Proximity Tracing (PEPP-PT) koji bi nadgledao korišćenje korisničkih podataka.

  Izvor: Hina/SEEbiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE