Stjuardese Aeroflota u srpskim cipelama: Rusi prepoznali naš kvalitet

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Stjuardese Aeroflota u srpskim cipelama: Rusi prepoznali naš kvalitet

  Predstavnici srpskog tekstilnog sektora – proizvođači radnih uniformi, zaštitne odeće i obuće za specijalne namene dogovorili su saradnju sa ruskom grupom „Etalon Centar“ i nove izvozne poslove na tržište Rusije vredne više od milion evra.

  Nakon  bilateralnih razgovora u Beogradu sa predstavnicima „Etalon Centra“ koje je organizovala Privredna komora Srbije, tri srpske kompanije „KS sistem“, „Leon“ i „Tigar obuća“ potpisale su ugovore koji će do kraja godine biti realizovani.

  „Očekujemo da sledeće godine izvoz ove tri kompanije na rusko tržište bude dupliran, u iznosu preko dva miliona evra. U toku su pregovori i nadamo se potpisivanju novih ugovora sa još tri srpske kompanije, dve u oblasti tekstila, i jednog proizvođača dečije obuće“, rekao je Dejan Delić, direktor Predstavništva PKS u Moski.

  Grupa kompanija „Etalon Centar“, ruski proizvođač i distributer radne i zaštitne odeće, obuće za specijalne namene, kao i lične zaštitne opreme  zainteresovana je za saradnju sa kompanijama iz Srbije i uvoz imajući u vidu kvalitet srpskih proizvoda, konkurentne cene i preferencijale na osnovu Sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Rusije, dodao je Delić.

  „Etalon Centar“ mesečno isporuči oko 100.000 pari obuće na tržišta Rusije i Zajednice Nezavisnih Država.

  Sva proizvedena oprema je u skladu sa evropskim standardima kvaliteta i  poseduje brojne sertifikate koji to potvrđuju.

  Asortiman kompanije broji nekoliko hiljada proizvoda, a sarađuju sa velikim brojem kompanija iz različitih industrija i velikim trgovinskim lancima.

  Zapošljavaju modne dizajnere, inženjere, koji zajedno sa istraživačkim centrima, lansiraju u proizvodnju različite vrste najsavremenijih modela obuće i radne odeće.

  „Realno je očekivati da se srpska specijalna zaštitna radna obuća i odeća za varioce, energetičare, naftaše uskoro koristi u  najznačajnijim ruskim industrijskim kompleksima“ ističe Delić i podseća da stjuardese ruskog Aeroflota već nose srpsku obuću.

  Ruski partneri iz tekstilnog sektora takođe su zainteresovani za saradnju sa proizvođačima i uvoz dečije odeće i obuće iz Srbije, saopštila je PKS.

  Izvor: BIZLife

  Foto: PKS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE