15 godina kasnije, kompanija odlučila: Definitivno ODLAZIMO

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Starbaks

  15 godina kasnije, kompanija odlučila: Definitivno ODLAZIMO

  Kompanija Starbaks obustavila je svoje poslovanje i prekinula isporuku svojih proizvoda u Rusiju u martu. Sada je ,,donela odluku da izađe sa ruskog tržišta kao brend”, piše u kratkom saopštenju.

  Zaposleni u zemlji, kojih ima oko 2.000, dobijaće plate još šest meseci. Starbaks će im pomoći da pronađu nove poslove van kompanije, piše CNN.

  Kompanija je prvi put otvorena u Rusiji 2007. Od marta se nalazila na 130 ruskih lokacija, koje su bile u njenom vlasništvu i kojima je upravljao partner.

  Podsećamo, Mekdonalds je nedavno načinio isti potez kao Starbaks u Rusiji.

  Prošle nedelje lanac restorana brze hrane saopštio je da prodaje svoje poslovanje u Rusiji nakon više od 30 godina. Iz Mekdonaldsa su izjavili da su ih „humanitarna kriza izazvana ratom u Ukrajini, ali i ubrzano nepredvidivo radno okruženje naveli da zaključe da dalje poslovanje u Rusiji više nije održivo, niti je u skladu sa vrednostima Mekdonaldsa”.

  Mekdonalds je kasnije objavio da je sklopio ugovor o prodaji poslovanja postojećem vlasniku licence, koji će otvoriti restorane sa novim brendom.

  Starbaks i Mekdonalds su odlučili da pauziraju svoje poslovanje otprilike u isto vreme u martu.

  Tadašnji izvršni direktor Starbaksa Kevin Džonson rekao je tada da „osuđuju užasne napade Rusije na Ukrajinu i da su svim srcem uz one koji su pogođeni ratom“.

  Mekdonalds trajno napušta Rusiju

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE