Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Emilija Vuković, Web3, intervju

  Stanje blokčejna u Srbiji: Intervju sa Emilijom Vuković

  Oni koji su deo Web3 industrije, na bilo koji način, imaju predstavu o tome kako se Srbija pozicionira na svetskom nivou, ko su glavni stejkholderi, koje srpske kompanije su učestvovale u revolucionarnim tehnološkim rešenjima, i kome se treba obratiti za savet.

  S druge strane, oni koji ni na koji način nisu deo industrije, uskraćeni su za informacije o potencijalu blokčejna, koji može transformisati i “zemlje trećeg sveta” i učiniti ih konkurentnim, čak i globalnim liderima. Pored toga, Web3 nosi i obećanje da je budućnost perspektivnija, ravnopravnija, fokusirana na rezultate.

  Sa predsednicom Srpske blokčejn inicijative Emilijom Vuković razgovarali smo upravo o pozicioniranju Srbije na globalnom Web3 pejzažu, ali i o prvom srpskom superklasteru “Odličan3” koji je se bavi blokčejnom, a nastao je u okviru projekta Srbija Inovira koji realizuje ICT Hub uz pordšku USAID-a.

  WEBMIND: Koliko je važno za Srbiju što je “Odličan3” odabran kao prvi srpski superklaster koji za cilj ima podsticanje blokčejn industrije u Srbiji? 

  EMILIJA: Sva četiri Superklastera koja su bili u kompeticiji pokazala su veliki potencijal i mogućnost da unaprede ekonomski sistem Srbije, kao i da pokrenu ostvarenje inovacionih potencijala koje posedujemo. Superklaster “Odličan 3” je kroz niz aktivnosti u roku od godinu dana pokazao da, uz zajedničko delovanje kredibilnih predstavnika industrije, akademskih institucija i sistemsku podršku države, može pozicionirati Srbiju kao globalnog lidera u Web3 industriji. Verujem da je ovo od velikog značaja za našu zemlju, i da će dugoročna saradnja i podrška biti od ključnog značaja za buduće uspehe.

  Ceo intervju sa Emilijom Vuković možete pročitati na WebMind portalu.

  Izvor: Web Mind

  Foto: Web Mind

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE