Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šta znači kad sanjate bivšeg?

  Trčim, ali ne znam zaista zašto. Osećam da se strah nagomilava, ali nemam snage da se okrenem i vidim šta me to juri. I dalje trčim i ne osećam se umorno uopšte. Strah me pritiska i znam da nemam izbora i da moram da se okrenem…. O, bože! To je klovn ubica! Ne, čekaj, to je lav! Gospode, ne to je gorila! Čekaj, šta gorila radi u gradu? Ozbiljno? Ne, pogledaj ponovo… O, to je Jeremić koji mi je predavao matematiku. Hoće ponovo da me obori na popravni?

  Nije bitno, moram da nastavim da trčim! Čekaj! Ako budem trčao dovoljno brzo moćiću da letim.

  Počinjem da lebdim i Jeremić iz srednje postaje mala tačkica, i kako vetar udara u moje oči, one počinju da suze. Shvatam da nešto nije u redu. Padam, prebrzo padam i sve postaje mračno. Ponovo mi se vraća vid i shvatam da ležim u parku, a neko poznat ide ka meni. Šta on radi ovde? Nisam ga videla od kada smo raskinuli i sada se pojavljuje. „Zdravo! Da li si dobro?“ pita. „Zašto si gola?“

  Ovo su najčešći snovi koje smo svi imali bar jednom u životu. Ali, koje je značenje iza njih?

  Prema Patriku Meknamari, snovi uopšte nemaju „fiksno“ značenje. I dok postoje česti šabloni, svaki san zapravo oslikava nešto o nama ili, bolje rečeno, o našem nesvesnom. Može oslikavati naše nerešene probleme, strahove ili želje. Snovi mogu značiti svašta, ali su nešto što možemo da interpretiramo sa kompletnom pouzdanošću. Dakle, ne, osoba koja je umrla u vašem snu neće živeti duže zbog toga. Onda, šta znači kada sanjate bivšeg?

  Jedno od najjednostavnijih objašnjenja je da vas je nešto podsetilo na njega/nju u toku dana. I dok ne možemo da odlučimo koja je informacija relevantna, a koja nije, naš mozak to čuva za svaki slučaj.

  Drugo objašnjenje je da ne sanjate osobu, nego ono što vam je ona predstavljala u životu. Dakle, ta osoba je metafora za nešto dublje. Recimo da ste mislili da idete negde ili da radite nešto što vezujete za tu osobu. Prisustvo bivšeg ne znači da i dalje gajite osećanja prema njemu/njoj, i to nije znak koji vam univerzum daje – to je prosta mentalna asocijacija.

  Važna stvar koju bi trebalo da imate na umu je da se setite kako su se stvari završile između vas. Nesvesne asocijacije u vašem umu zavise od načina na koji se sve to dogodilo. Na primer, ako nije bilo nekog jasnog završetka, ako ste stvari ostavili otvorenim možda vam podsvest poručuje da bi trebalo to da prevaziđete to. Ako su se stvari završile dobro možda povezujete lepe momente u vašem životu za tu osobu.

  Kao što Meknamara napominje, svaki san ima neko značenje koje je samo vama svojstveno i govori nešto o nama. Ne treba ti sanovnik da biste dobili odgovore. Tumačenje snova je stvar introspekcije koji nijedan vodič ili sanovnik ne može da „provali“. Dakle, sledeći put kada se bivša ljubav pojavi u vašim snovima, razmislite o razlozima zašto je to tako.

   

  Izvor: BIZLife, culturacolectiva.com

  Foto: Pixabay

  Piše: Ana M.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE