Šta treba da radite sada da biste imali novac za nekoliko godina

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šta treba da radite sada da biste imali novac za nekoliko godina

  Da bi dobio celovitu sliku toga šta treba raditi sada da biste se obogatili kroz nekoliko godina, sajt Independent sakupio je savete milionera koji su se rano obogatili, kao i  rezultate naučnika koji su proučavali na stotine milionera, koji su bogatstvo stekli sami.

  Iako se ovi saveti odnose na 20-godišnjake, mislimo da se može primeniti i na starije. Nikad nije kasno za pravi odnos prema sebi i novcu.

  Razvijte više načina zarade.

  Kako kaže Tomas Korlej, koji je bio na čelu petogodišnje studije o milionerima koji su bogatstvo stekli sami – mnogi od njih razvili su više „kanala“ zarade. Neki su iznajmljivali nekretnine (pored posla kojim su se bavili), drugi su se uključili u berzu, a treći pokrenuli svoj biznis.

  Štedite da biste investirali, a ne zarad same štednje.

  Jedini razlog zbog kog treba da štedite jeste da biste investirali. Novac koji štedite stavite na sigurno mesto, najbolje na bankovni račun koji nećete dirati, čak ni u slučaju nužde.

  Investirajte u sebe.

  To je najsigurnija investicija koja vam obezbeđuje svetliju budućnost. I to ne može niko da vam oduzme. Čitajte bar pola sata dnevno, slušajte relevantne stanice na internetu (edukacija), i stalno tražite mentore od kojih možete mnogo da naučite. Ne treba da težite samo tome da budete što bolji u oblasti u kojoj radite, trebalo bi da ste okruženi pametnim ljudima iz različitih profesija, i da možete da govorite o bilo kojoj temi – bilo da su to finansije, politika ili sport. Konzumirajte znanje kao da je vazduh, i neka vam učenje bude prioritet.

  Postavite ciljeve i vizualizujte ih.

  Ako želite da zarađujete više, morate da imate jasan cilj a onda i određeni plan kako ćete da postignete taj cilj. Kako kaže T. Harv Eker, milioner koji je bogatstvo stekao sam, najvažniji razlog zbog kog ljudi ne dobijaju ono što žele jeste što ne znaju tačno šta žele.

  Tako na primer, da bi bio fokusiran na pobedu i izbegavanje grešaka, Novak Đoković u slobodno vreme – meditira. To nije meditacija sa namerom da se pobegne od problema, već vizualizacija, objašnjava Novak Đoković za NYTimes i dodaje “Mislim da je vizualizacija veliki deo života svakoga od nas, ne samo sportista, i jako verujem u nju. Verujem da postoji zakon privlačnosti – događaju ti se one stvari koje proizvodiš u mislima. Život funkcioniše na takav način.“

  Počnite da se družite sa ljudima kojima se divite.

  Endru Karnegi (Andrew Carnegie), koji je počeo od nule pre nego što je postao najbogatiji čovek u Americi, smatra da je svoje bogatstvo stekao zbog jednog principa: Master Mind.
  Ideja je da se okružite talentovanim ljudima koji dele vašu viziju. Osim toga što razmenjujemo mišljenje, inspirišemo se, i dobijamo nove ideje. Takođe, kako stručnjaci objašnjavaju, milioneri razmišljaju drugačije o novcu od srednje klase, i može se mnogo naučiti od njih.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Instagram/Printscreen

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE